• Prisvinner: Eldar Vågan.
    Foto: Trond Lillebo

Prøysenprisene gis til komponister og tekstforfattere som har gjort en fremragende innsats innen innenfor de sjangrene som forbindes med Alf Prøysen. Hver pris består av en statuett og kr 25.000.

Låtskriver og gitarist, Eldar Vågan, ble tildelt Prøysenprisen for sitt bidrag til «finurlighet og freske fraspark i norsk populærkultur». Juryen trekker fram Vågans låtskriverkunst, som blander både «hverdagslige bygdefenomen, livets store spørsmål, kjærligheten, ymse kjøretøy og trevarer».

Prøysenprisene har blitt delt ut i over 40 år. De som har plukket ut årets vinnere er Frida Ånnevik, Trygve Skaug og Linda Sunne.

Prisen ble delt ut av NOPA, norsk forening for komponister og tekstforfattere, Norsk Viseforum og Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere. Blant tidligere vinnere finner vi Bjørn Eidsvåg, Anne Grete Preus, No. 4 og Hellbillies.

LES OGSÅ: Fridtjof og Vazelina ruser av glede

Stor stas

– Det er jo en ærespris, så for meg er dette stor stas, sier Eldar Vågan.

Gjennom årene har han fått en del priser, både med og uten Vazelina, men han legger ikke skjul på at Prøysenprisen står høyt i kurs.

– Men jeg er lei meg for at foreldrene mine ikke fikk lov til å oppleve at dette skjedde, sier han.

– Det skulle jeg ønsket at de kunne ha fått gjort.

LES OGSÅ: Dobbelt-konsert med Eldar: "Nesten hematt på Prøysenhuset"

tydelig stemme

«Med ei tydelig stemme og en gjenkjennelig strek, har prisvinneren i årevis laget fortellinger som både er morsomme, alvorlige, varme, bitre, råe, men først og fremst universelle», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen.

LES OGSÅ: Gamle plater i Hunndalens gater

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.