– Det blir en konsert der man kan ta en pause, senke skuldrene, og tenke på alt annet enn hverdagens stress, sier Christel Alsos i forkant av konserten som finner sted i sagbladfabrikken 2. desember.

Ikke siden 2007

Sangeren fra Nordland begynte sin musikalske satsing på Viken Folkehøgskole i Gjøvik. Hun platedebuterte med albumet «Closing the Distance» i 2007, og fulgte senere opp med utgivelsene «Tomorrow is» i 2010 og «Presence» i 2013. Alsos ga ut julealbumet «I den kalde vinter» i 2013, og artisten forteller at fredagens konsert vil bære preg av akkurat den utgivelsen.

– Vi har jobbet med å utvikle julesangene til scenen, og vi kommer til å spille stort sett alle låtene på plata, i tillegg til et par ekstra bidrag. Det kommer til å bli en rolig og fredfull kveld, sier hun.

Alsos sier vi, og det er fordi hun kommer til Hamar med fult band. Erik Holm, Lars Andreas Aspesæter Lise Voldsdal og hamarsingen Ørnulv Brun Snortheim står alle klare for å dele scene med nordlendingen.

– Dette er en gjeng som jeg har spilt med lenge, og det er selvsagt ekstra stas at det er lokale krefter inne i bildet, sier Alsos.

Hun forteller at den kommende konserten blir hennes første i Hamar på mange år.

– Jeg har faktisk ikke spilt i Hamar siden 2007. Da spilte jeg i Hamardomen under AnJazz festivalen, sier hun. Neste helg er det altså Hamar Sagbladfabrikk som står for tur, og Alsos er klar på at hun gleder seg til å fylle lokalet med juletoner.– Det er høyt under taket og lokalet ser nesten litt kirke-aktig ut. Det ser ut som et veldig spennende lokale å ta i bruk, sier hun.

Eksklusiv konsert

Det er bookingselskapet Venues som arrangerer konsertkvelden, og Alsos er klar på at publikum vil få et eksklusivt konsertopplegg.

– Nå skal jeg på en kort og eksklusiv turné med Oslo, Bardufoss og Hamar som spillesteder. Senere i desember reiser jeg ut på en lengre turné med Kurt Nilsen, forteller hun. Nå håper Alsos at de som tar turen til Hamar Sagbladfabrikk finner roen og kommer i skikkelig julestemning.

– Jeg håper at mange har lyst til å komme og at folk samler vennegjengen til konsert. Da kan vi få en veldig fin stund og forhåpentligvis kan vi skape noen fine førjulsminner sammen, sier Christel Alsos.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00