H.M. Dronning Sonja vil forestå den offisielle åpningen av Kirsten Flagstad-året torsdag 18. april. Tilstede vil også Oslos ordfører Fabian Stang og Hamars ordfører Morten Aspeli.

Arrangementet på Nationaltheatret markerer at det er 100 år siden sopranen Kirsten Flagstad debuterte som operasanger i rollen som Nuri i ”Lavland” (Tiefland) av Eugene d’Albert på nettopp Nationaltheatret. Dette ble starten på en av operahistoriens største karrierer for hun som fikk tilnavnet ”Voice of the century”. Flagstad var i flere år en av de ledende sangerne ved Metropolitan Opera i New York, og har sin egen stjerne på Hollywood walk of fame. Flagstad er særlig kjent for sine Wagnertolkninger.
I Flagstad-året vil det bli avholdt over 70 arrangementer fordelt på konserter, kåserier, teater, utstillinger, filmer, seminarer m.m. med over 120 nasjonale og internasjonale utøvere. Arrangementene finner sted på Hamar, Oslo Kristiansand, Elverum, Ringsaker, Kongsberg, Gjøvik, Løten, Melbu og Eidsvoll.
Under mottagelsen på Nationaltheatret vil sopranen Maren Myrvold og mezzosopranene Ingebjørg Kosmo (solist ved Den Norske Opera) og Ingeborg Gillebo (solist ved Den Norske Opera og prisvinner i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse) fremføre sanger av E. Grieg og R. Wagner. Det vil bli taler ved kunstnerisk leder for jubileet tidligere operasjef Bjørn Simensen m.fl. Blant de rundt 100 gjestene er flere av Flagstads slektninger samt ledende norske kulturpersonligheter. Etter mottagelsen som varer åpner utstillingen ”Fra Nationaltheatret til Metropolitan” på Nasjonalbiblioteket.
 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.