Endelig var tiden inne for å vise fram resultatet av ett og et halvt år med forberedelser, øving og dugnad. Ungdomskoret sto fredag og lørdag på scenen i den internasjonale korkonkurransen World Choir Games i Cincinnati. Der tok de både dommere og publikum med storm. I tillegg kan de nå ta med seg to gull hjem til Hamar.

To gull
- Målet er nådd, kunne dirigent Erland Dalen fortelle over telefon fra USA sent i går kveld.

Erland Dalen og Thomas Caplin har hele vegen vært de unge sangernes mentorer og musikalske veiledere.

- Et hovedmål ved å starte opp et ungdomskor på idealistisk basis var å delta i nettopp en stor internasjonal konkurranse, sier Dalen.

I tillegg ønsket de å bevise at det var mulig å bygge opp et solid kor av unge stemmer som bød på seg sjøl nok til å klare å ta gull blant de beste korene i hele verden.

Ungdomskoret deltok i to ulike klasser: Populærmusikk for kor og blandet ungdomskor, der de endte på henholdsvis andre og tredjeplass, men selv om de ikke vant sine klasser, tok de nok poeng til gull.

362 kor fra hele verden
De fire første nettene av turen ble tilbrakt i Chicago, en av USAs største byer, hvor koret medvirket ved gudstjeneste i både The Norwegian Lutheran Memorial Church og ved en svingende gospelmesse i samme by.

EDTC gjorde stor lykke med sine framføringer, og forventningene var store før avreisen med buss til World Choir Games i Cincinnati. Der skulle det medvirke 15,000 sangere i 364 kor, fra 64 forskjellige land.

En het opplevelse
I en svært begivenhetsrik helg, kunne Dalen også fortelle at det har vært hetebølge i Cincinnati den siste tiden.

- Lørdag var den heteste dagen på mange år, og sangerne måtte holde seg innendørs for å holde formen ved like.

Det skulle allikevel vise seg å være en bagatell i en svært vellykket helg, der koret altså kan dra hjem med to gull i bagasjen.

- Oppdraget er utført! avslutter Dalen, som reiser hjem til Hamar på mandag sammen med de unge, talentfulle sangerne i EDTC.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.