Regionreformen har ført til diskusjon om den framtidige kulturformidlingen for barn og unge i Innlandet. For det er faglig uenighet mellom kulturledelsen i Hedmark og Oppland om hvordan kunst og kultur skal formidles best til barn og ungdom. Den kulturelle skolesekken (DKS) er da også ulikt organisert i Hedmark og Oppland fylkeskommuner. I Oppland er det lagt til forvaltningen. I Hedmark er det lagt til stiftelsen Turnéorganisasjonen, med sete på Disen.

Nå foreligger prosjektleder Tron Bamruds innstilling til framtidig organisering. 7. februar skal fylkespolitikerne i Arbeidsutvalget diskutere saken.

Prosjektlederen vil anbefale å legge DKS-arbeidet som en del av Kulturavdelingen i Innlandet fylkeskommune. Det betyr at Turnéorganisasjonen avvikles. Dette er Alternativ 1 i innstillingen.

Men samtidig påpeker prosjektlederen i sin konklusjon at «anbefalingen legges fram under noe tvil».

En alternativ løsning, er å etablere en ny selvstendig institusjon, eventuelt videre drift av Turnéorganisasjonen.

Det tredje alternativet er en tidsavgrenset videreføring av dagens ordning, der ansvaret for Den kulturelle skolesekken videreføres som i dag, mens en gjennomfører en prosess mot en framtidig løsning, som det heter i innstillingen. Det vil da bli Innlandet fylkesting som vil gjøre det endelige vedtaket, som ikke vil kunne skje før 2020.

Styret for Turneorganisasjonen ved styreleder Terje Røe anbefaler sterkt at fylkespolitikerne går for det tredje alternativet til beste for barn- og unge i Innlandet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.