Harald Vallgårda er utdannet regissør fra Berlin, har arbeidet som regissør siden 1989 og har regissert opera både i Malmö og på Den Norske Opera, i tillegg til en rekke forestillinger i Sverige, Danmark, Tyskland og Norge. Og så arbeider han altså også assisterende fylkeslege i Hedmark.

– Jeg har gjort begge deler helt siden studiene, sier han. – En skulle bare hatt mer tid til å gjøre mer av begge deler.

vakkert

Som regissør har han arbeidet mest med oppsettinger der musikken har stor plass. Og det har den i «Perlefiskerne».

– Det hender kanskje ikke så mye, men det er blitt rom for desto mer musikk, sier Vallgårda.

– For det er bildene og musikken som forteller historien, sier han.

Nærmere bestemt er det et trekantdrama, som handler om kjærlighet. sjalusi og tillit. Og det handler om brudd på tilliten.

– Jeg tror det blir en visuelt vakker og spennende forestilling, sier han. – Det er det som er mitt mål. Ikke minst har vi jobbet mye med projeksjoner som kompletterer scenebildet. For jeg vil at publikum skal få en vakker opplevelse. Og jeg vil alltid at oppsettingene mine skal være fantasifulle og estetisk vakre.

engasjement

Selv har Harald Vallgårda ikke arbeidet med Ringsakeroperaen før, Men han har lagt merke til at Ringsakeroperaen har dyktige, engasjerte og ressurssterke folk, som han sier.

– Jeg er aller mest imponert av engasjementet og profesjonaliteten blant de frivillige. Og jeg er imponert av samarbeidet mellom de proffe og amatørene, sier han.

Andre gang

Bizets «Perlefiskerne» blir ikke lenger så mye satt opp. Men i Brumunddal er det andre gangen det skjer; første gang var for 20 år siden, med Svein Sturla Hungnes som hadde regien.

Og nå skal det fiskes perler igjen. Og den berømte perlefiskerduetten skal glede nye og erfarne publikummere. «Operaverdenens kanskje vakreste og mest kjente duett», er den blitt kalt. Her framføres den av Gunnar A. Nieland og Jesper Säll – som er to av årets solister, i tillegg til Gunda-Marie Bruce og Odd Grundt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.