Regissør John Andreas Andersen og Fantefilm slår på stortromma med «Skjelvet» – en nervepirrende katastrofefilm som vil spre høydeskrekk blant det norske folk. Og kanskje litt jordskjelv-skrekk også?

Først bølgen, så skjelvet

I filmen møter vi Kristoffer Joner, i rollen som geologen Kristian Eikjord. Han sliter med nervene etter naturkatastrofen han opplevde for tre år siden, da «Bølgen» skyllet over Geiranger.

Men det er ikke det eneste problemet Eikjord har. Han bor for seg selv, og har lite kontakt med familien sin, som han reddet livene til i «Bølgen». Han er altså langt nede etter forrige katastrofe – og så kommer han på sporet av en ny.

STORE SAKER

Man sparer ikke på dramatikken og de nervepirrende situasjonene i «Skjelvet». Det er fristende å si at filmen gjør deg skjelven, for det er mye sannhet i akkurat det. Selv satt jeg ytterst på stolen og ble sugd inn i katastrofen, som er virkelighetsgjort med de ekstremt profesjonelle effektene. Postgirobygget og Radisson Blu raser med troverdighet, og redigeringen av dette er virkelig en bragd for norsk filmeffekt. Det er store saker vi får servert på skjermen, og høydesuget kjennes i magen.

Parallellhandling

«Skjelvet» får god dybde, med både familieproblematikken som et underliggende tema, og naturkatastrofen som hovedtema. Man får både drama og action – følelser og spenning. Denne parallellhandlingen løfter filmen, og gjør scenene enda mer gripende.

Selv om mye kan føles litt overdrevent ved en slik type film, har faktisk «Skjelvet» et realistisk perspektiv. Dette passer man på å trekke fram. I anslaget vises det et Skavlan-intervju – riktignok et falskt ett – og i avslutningen advares det mot at noe lignende kan skje i dag. Dette realistiske aspektet gir filmen mer troverdighet, og er et virkemiddel som påvirker publikum. «Skjelvet» spiller på følelser.

Står til forventningene

Gjør deg klar for en nervepirrende filmopplevelse. «Skjelvet» står til forventningene, og er «Bølgen» i ny drakt.

Fakta

Skjelvet

Regi: John Andreas Andersen
Sjanger: Drama
Nasjonalitet: Norge
Spilletid: 1h, 46 min
Aldersgrense: 15 år
På Hamar Kino fra: 31.8.18

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00