Forestillingen «Skrik fra Nordhue» skal bli spektakulær, overraskende og underholdende, lover Mette Brantzeg. Klokka 22.30 søndag 4. august skal det skje.

I 1893 representerte maleriet «Skrik» noe tidstypisk og noe annerledes, heter det i pressemeldingen fra Festspillene i Elverum. «Det brøt med tradisjonen om å male fotografisk, og uttrykte i stedet svært sterke følelser.»

Men hva er det som gjør «Skrik» aktuelt i dag? Det er spørsmålet som forestillingen stiller.

Det er selskapet Topp3 som står bak produksjonen, i samarbeid med blant andre Festspillene i Elverum og Teater Innlandet.

Mørkt på alle kanter

«Du sitter ute på fjelltoppen Nordhue 772 meter over havet, nær grensen mellom Løten og Elverum. Du og noen hundre andre så sola gå ned i vest for en snau time siden. Med den forsvant utsikten over Hedmarksvidda og store deler av Sør-Østerdal. Nå er det mørkt på alle kanter. I et dunkelt lys på scenen ser du silhuetten av en mann: alias Edvard Munch.»

Slik presenteres utgangspunktet for forestillingen i pressemeldingen.

Fra fjelltoppen hentes impulser fra folk med tilknytning til området, som Edvard Munch og Dagny Juel.

– Vi har fått med oss internasjonale og lokale samtidskunstnere til å skrive, komponere og framføre ukjente og kjente historier i en musikalsk, rocka og poetisk tidsreise, sier Mette Brantzeg, som skal sette det hele sammen til en fortelling.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00