– Dette er noe av det sykeste jeg har vært med på, jublet festivalsjef Rune Myhren etter Tømmerstock-festen på torget i Brumunddal i fjor. Arrangøren hadde budsjettert med et publikumsantall på 2500 for de to dagene. Men det viste seg snart at de hadde vært alt for beskjedne. For allerede på fredagen var det 2200 betalende på festivalområdet. Og da finværet kom på lørdagen, startet folkevandringen til festivalområdet. Etter endt festival var det nærmere 7000 solgte billetter, og et overskudd på 1,4 millioner.

Så hva skjedde egentlig? Jo, det spørs om det ikke var noe av det samme fenomenet som vi har sett så ofte når det dras noe skikkelig i gang i Brumunddal. For da bestemmer folk seg til at dette skal de bare være med på. Det var ikke nødvendigvis slik at alle bandene var noe du absolutt måtte få med deg. Men du måtte være der. Utover lørdagen ble det klart for alle at dette ville ingen gå glipp av.

Og så kom de ruslende. Nedover Nordåsvegen og kanskje helt oppe fra Mausetvegen, langs Kongsvegen og Fagerlundvegen, og ratt kom det noen fra Snøplogbakken også. Da de nærmet seg sentrum, kom de nærmest i flokker. Først ble det folkevandring av det. Så ble det folkefest.

Og nå er det all grunn til at det skal skje igjen. For siden sist har Tømmerstock styrket kraftig sin posisjon blant brumunddølene. For i tillegg til å være en festivalarrangør, har de bygget opp sin egen kulturkafé, og er i ferd med å rydde seg plass som en velorganisert institusjon i det lokale kulturlivet.

Og det er viktig. For i fjor var det et slags spontant lokalt engasjement som fikk alle til å bli med. I år blir det ikke spontant, men kanskje er engasjementet enda sterkere. Dessuten er brumunddøler særdeles flinke til å være stolte av det de får til. Og det var noe som kom med bystatusen. Det førte ikke minst til en bevisst satsing på torget i sentrum. Og torget lå i bunnen også for Tømmerstock-suksessen i fjor. Endelig hadde brumunddølene fått et sted å arrangere folkefest. Og de driver stadig og griper anledningen til det så fort den dukker opp. Og nå er den her igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.