Onsdag ettermiddag fikk ungdomskoret Defrost fra Hamar gulldiplom i klassen "blandet ungdomskor" under European Choir Games i Graz i Østerrike. Kravet for å oppnå gulldiplom er at de fem dommerne i jurypanelet gir koret minst 81 av 100 poeng.

Defrost er det eneste norske koret som deltar under mesterskapet som arrangeres hele denne uken.

- Vi har fått en pangstart både i show og i konkurranse, og har sunget til gull i champions-klassen for blandede ungdomskor, skriver pressekontakt Toril Hofshagen i en pressemelding.

- Flotte ambassadører
Også dirigent Thomas Caplin er i godt humør etter den solide innsatsen.

- Vi har nå tatt vårt første gull i klassen blandet ungdomskor, og har også hatt opptredener under åpningskonserten og på friluftskonserten her i Graz. Ungdommene i Defrost smelter hjertene til både jury og publikum, og er flotte ambassadører for Hamar og Norge. Vi har hatt fire flotte døgn så langt, og gleder oss til fortsettelsen, forteller han på telefon fra Graz.

European Choir Games pågår i Østerrike hele denne uken, som historiens første europeiske kormesterskap. Torsdag konkurrerer Defrost i klassen jazz og pop, og avslutter kvelden med opptreden på gallakonserten "Touch of pop".

- Seriøs jobbing og stor glede
Defrost-repertoaret i Graz spenner vidt, med blant annet "I'm Yours" av Jason Mraz , "Anoj Pusej Dunojelio" av Vaclovas Agostinas og "Bruremarsj" av Jan Magne Førde.

- Jeg vurderer prestasjonene våre så langt til å være 98 prosent av korets kapasitet. Det holdt til gull i champions-klassen for blandede ungdomskor, fortsetter Caplin.

- Jeg er veldig imponert over hvordan ungdommene kombinerer seriøs jobbing med stor glede og godt samhold. Det lyser av dem i alle anledninger, både under formelle opptredener og når de spontant underholder på restauranter og andre steder her i Graz, sier dirigenten.

Feiret med middag
Liss Therese Solbakken (22) er en av de lokale korsangerne som har deltatt på korstevnet i Østerrike. Også hun er fornøyd med korets innsats.

- Vi feiret med å pynte oss og spise gullmiddag. Vi har mange fans her nede, og får jevnlig henvendelser fra forskjellige mennesker som blant annet har sett oss på "Vårt lille land" (TV2-dokumentar, red.anm). Responsen på Facebook-siden vår har også vært veldig positiv, noe som gjør det kjempegøy og mer motiverende å synge, sier hun.

Fakta:
Defrost Youth Choir består av 27 ungdommer i aldersgruppen 14-26 år. Alle medlemmene er bosatt i kommunene på Hedmarken.

Defrost er en videreføring av ungdomskoret EDTChoir, under ledelse av dirigent Thomas Caplin.

EDTChoir ble startet som et prosjektkor i 2011 i samarbeid mellom to av Norges mest meritterte kordirigenter, Erland Dalen og Thomas Caplin.

Koret oppnådde i løpet av ett og et halvt år en formidabel suksess, og høydepunktet var to gulldiplomer under World Choir Games i Cincinatti i USA sommeren 2012.

Ved å få gull i åpen klasse i Cincinatti kvalifiserte de seg for deltakelse i champion-klassen under kor-EM i Graz i Østerrike 14.-21. juli 2013.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00