For 28. gang er det NM janitsjar i Trondheim. Arrangementet har vokst fra år til år. Denne gangen er det over 5.500 musikere fra 120 korps som deltar i åtte ulike divisjoner.

Fra Hedmark deltar seks korps. I tillegg til Ådalsbruk Musikkforening i 1. divisjon, stiller prosjektkorpset MMXIX (3.div), Ringsaker Janitsjar (4. div.), Tolga-Os Janitsjar (5. div.), Åsnes Hornmusikk (5. div.), Hamar Musikkorps (6. div.) og Østerdal Prosjektkorps (7. div.).

første i 1. divisjon

Ådalsbruk Musikkforening gjør med dette sin første konkurranse i 1. divisjon. I fjor høst rykket de opp etter kvalifisering. Det er ti korps i elitedivisjonen og 13 korps i 1. divisjon.

– Så vi har lov til å si at vi er blant de 23 beste janitsjarkorpsene i landet, sier sekretær i styret Elin Pettersen.

Selv om de spiller fredag kveld, blir ikke resultatet klart før lørdag kveld.

– Uansett hvordan det går, er det stort å få spille i Olavshallens store sal, sier Elin.

I 1. divisjon møter de også flere tidligere elitekorps. Blant dem er Kolbu Janitsjarkorps, som rykket ned fra elitedivisjonen i fjor. Både Ådalsbruk og Kolbu dirigeres av Christian Tenfjord. Begge korpsene deltok for øvrig i H/O-mesterskapet i Brumunddal forrige helg, der Kolbu vant og Ådalsbruk kom på tredje.

egne krefter

Noen korps henter inn profesjonelle musikere til de store konkurransene. Men det gjør de ikke på Ådalsbruk.

– Vi har med flere fra skolekorps og har rekruttert flere gode musikere. Og vi har med et par ekstra på slagverk denne gangen. Men det er veldig viktig for oss å være den vi er, sier Elin Pettersen.

Bruksmusikken

Korpset har for tida 57 musikere, etter en klar økning de siste årene. Og selv om NM er et av høydepunktene i sesongen, legger de vekt på å være et «helårskorps», som Elin Pettersen sier.

– Vi vil jo at folk i bygda skal være stolte av oss. Derfor er det viktig å ha ulike konserter hele året.

– Og uansett hvordan det går i helga, kommer vi til å bli et enda bedre korps etter NM enn før, sier hun.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.