Stedet er Hamar Teater, og anledningen er familiedag 18. november. Rakel pugger til og med morens håndskrevne originalmanus – og til å hjelpe seg har hun Anders Kippersund som trollmannen Merlin og Inga-Live Kippersund som forskjellige figurer undervegs i historien.

– Ideen til scenografien var vel den første i Turnékompaniets historie, sier Anders Kippersund, som sammen med søsknene sine dannet teatergruppen i 1988.

De tråkket skikkelig til med en gang, søsknene, med forestillingen «Lancelot – dronningens ridder» for voksne, «Arthur og de hundre ridderne» for ungdom – og «Lille Prins Arthur» for de minste barna.

Mas hjelper

Bak «Lille Prins Arthur» sto Magne Kippersund, Marthe-Lise Halvorsen og Hilde Kveim, og forestillingen er senere blitt hentet fram for å glede de aller minste, både i barnehager og opp til 4. klasse på barneskolen. Sist gang forestillingen ble spilt var på Prøysenhuset i 1998.

– Jeg har jo mast en del på Anders for å få lov til å hente fram igjen forestillingen, sier Rakel Kippersund – og nå fikk hun altså lov, i forbindelse med Turnékompaniets trettiårsjubileum.

FAMILIEDAG 18. november

Rakel har deltatt i flere forestillinger, blant annet i teatergruppens juleforestillinger – og hun er selv lærer og instruktør i barneteatergruppen.

– Dette er jo en profesjonell debut i en hovedrolle, sier Anders Kippersund – som gleder seg stort.

I første omgang til to forestillinger under familiedagen i Hamar Teater 18. november, men han håper forestillingen kan spilles ved flere anledninger i Hamar Teater – og kanskje til og med som en forestilling ut på turne.

Vi møter den lille gutten Arthur som bor hos sin slitsomme tante, som etter hvert rømmer hjemmefra med trehesten sin, som sovner i skogen, våkner opp i hagen til trollmannen Merlin, oppdager et sverd i en stein – og så er vi i gang.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.