• Roy André Jacobsen, Betina Olsen. Mia Kambestad og Tommy Halvorsen
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Det kommer til å bli en påske med mye spilling og lite søvn, mener TG-debutant Eirik Sigurdsøn (17). Han er blant de 5600 menneskene som nå er i ferd med å fylle Vikingskipet med datautstyr, reoler og mengder med lys og lyd. Kompisen Magnus Leine har vært med på TG tidligere, og han har trua på at årets påske kommer til å bli meget begivenhetsrik. 

- Jeg har gode minner fra tidligere påskeferier i Vikingskipet. Man blir kjent med mange mennesker gjennom internettet, og her har jeg anledning til å treffe venner som jeg vanligvis ikke har anledning til å møte, sier Leine. Påsken forbindes av mange med fjelluft og hytteliv, men Leine forteller at han trives langt bedre med skjerm og tastatur enn med bortover-ski og rød Swix.

- For meg blir dette en helt perfekt påske. Jeg liker uansett ikke å stå på ski, sier han. Begge kompisene har planer om å få med seg mest mulig av det begivenhetsrike programmet som blir servert under årets dataparty. 

- Her skjer det noe hele tiden, men man må selvsagt sørge for å sove nok til at man ikke blir helt utafor, sier Leine.

TG tiltrekker folk fra hele landet til Vikingskipet, og noen av de aller ivrigste deltagerne var på plass hele 12 timer før dørene ble åpnet. 

Betina Olsen og Mia Kambestad kan fortelle om en kjedelig og ubehagelig natt på toget fra Bergen til Hamar.

- Vi reiste fra Bergen tirsdag kveld, og det var ikke så veldig enkelt å ta toget med så mye utstyr, forteller Kambestad.

Vel framme i Vikingskipet var allikevel stemningen veldig god. 

- Akkurat nå gleder vi oss bare til å komme skikkelig i gang, sier Olsen. Som TG-debutanter har venninnene store forhåpninger til årets dataparty.

- Det kommer nok til å bli en god del spilling, men vi skal også prøve å få med oss mye av det som skjer på scenen. Vi er begge interessert i Cosplay (utkledning journ.anm.), og vi gleder oss spesielt til å følge med på Cosplay-konkurransen, sier Kambestad.   

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.