Et år etter at Halvorsen overtok driften av restauranten i Kunstbanken, står han uten betjening. Fram til han var uheldig og skadet den ene skuldra før jul drev han stedet alene.

- Men med bare ei hand ble det for vanskelig. Dessuten bruker ikke folk mye penger på lunsj, så lenge de ikke kjøper alkohol, sier restauratøren.

Også den forrige kokken hans har hatt et arbeidsuhell og er forhindret fra å jobbe. En ny var i sikte, men mandag fikk Halvorsen beskjed om at også hun var forhindret.

Nå forhandler han med Kunstbanken om hva slags løsning det skal bli for kaffetørste galleribesøkende på dagtid framover. Det er foreløpig ikke avklart om Kunstbanken går inn og deler ansvaret for lunsjserveringen, ifølge Halvorsen.

Hans plan er å drifte Conto på kveldstid, som før han brøt armen, bare han får hjelp.

- Har det blitt tøffere å drive lunsjservering på Hamar?

- Vi har jo fått Kolonihagen, samt seks nye steder serveringssteder på CC Stadion. Konkurransen om personale er også blitt hardere.

kveldsstille på stadion

På CC Stadion driver Hai Hang et av de seks nye spisestedene. Han er fornøyd med lunsjbesøket, men innrømmer at det foreløpig er stille på kveldstid.

- Vi har en jobb å gjøre for å få folk til å skjønne at vi har åpent på kvelden, særlig etter klokka 18 på lørdag, sier Hang, som gleder seg til sommeren kommer, så parken på taket blir åpen og folket strømmer på.

- Vi har kalkulert inn at det er stille i starten, og bruker kjøkkenet i cateringvirksomheten vår. Vi har også hatt godt besøk i vårt selskaps/konferanserom, der firmaer gjerne holder møter på dagtid og samles til middag på kvelden.

synergieffekten

- Har det blitt tøffere å servere på Hamar?

- Vi har gode tall. Kolonihagen trekker flere folk til Stortorget, så på Café Valuta har vi hatt sinnssykt gode lørdager og en bedre vinterferieuke enn noen gang. Det er nesten så en kunne ønske seg en restaurant til på CC, for jo flere gode steder, jo flere folk går ut. Og når Ikea kommer blir det enda flere som trekkes til Hamar.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00