• LOKALT: Mathias Eek (til venstre) og Øyvind M. Saugerud er i gang med utviklingen av en ny kortfilm. Begge er en del av det kreative kollektivet i Grønnegata 94.
  • DOBBELTSETER: Regissør Mathias Eek, her fra innspillingen av «Dobbeltseter», gleder seg til å vise filmen til HAs lesere.

– Det er over et år siden «Dobbeltseter» var ferdig produsert, og nå er den endelig ferdig med festival-runden sin. Det skal bli godt å slippe filmen ut, sier regissør Mathias Eek. Og det er HAs lesere som først får mulighet til å se «Dobbeltseter». Filmen ble nemlig produsert med støtte fra blant annet HA, og i disse dager ligger filmen tilgjengelig på HATV.

Lokal produksjon

«Dobbeltseter» har allerede levd et eget liv i rundgang på ulike filmfestivaler over hele verden. Kortfilmen tar for seg den merkelige etiketten som praktiseres av norske busspassasjer, og er spilt inn over to dager i en buss på tur i Ottestad. Filmen ble vist under Hamarama 2016, og på veien mellom nasjonale og internasjonale filmfestivaler har filmen sanket både priser og nominasjoner.

– Det er en lokalt produsert film som tar tempen på den vanlige nordmannen og hedmarkingen spesielt, sier Eek.

Støtte til nytt prosjekt

Nå er duoen, som begge har base i det kreative kollektivet No. 94, i full gang med sitt neste kortfilmprosjekt.

– Vi skal produsere en dramakomedie som heter «Bingo bingo». Det er en film som skal skildre bygdekulturen. Jeg har selv vokst opp på Ådalsbruk med bingo i bakgården, og jeg husker fremdeles lyden av folk som satt i bilene sine og spilte bingo, sier Eek.

Østnorsk Filmsenter har allerede tildelt duoen støtte til å utvikle manus til kortfilmen, og nylig fikk filmskaperne beskjed om at de også får tildelt 200.000 kroner til å realisere filmen.

Innspilling i høst

– Det var en utrolig god beskjed å få. Vi tjener ikke penger på dette, men dette er en god anledning til å vise resten av Norge at vi kan lage film også her i Innlandet. For oss blir dette er en investering for framtiden, sier Saugerud, som har rollen som fotograf og produsent. Mathias Eek stiller som regissør. Duoen forteller at innspillingen skal finne sted høsten 2017.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.