I år arrangeres «Monofon» på Hamar teater for tredje gang. Dermed er det vel nå en tradisjon, at man får boltre seg i monologer og soloscenekunst før vinteren tikker over fra januar til februar.

Festivalen arrangeres fra den 24. - 26.1.

Bidrag til byen

- Dette er Hamar teaters bidrag til å gjøre Hamar til en kul kulturby, sier Johanne Kippersund Nesdal, som er Monofon-sjefen ved teateret.

En monologfestival er nemlig ikke dagligdags, men både spesielt og sjeldent. Det er ikke mange monologfestivaler i landet.

Alene på scena

- På Monofon er utøveren hovedsakelig alene på scena, forteller Kippersund Nesdal.

Det er tross alt monologer som er hjørnesteinen i opplegget, men dette prinsippet skeier ut litt iblant med band og musikk.

- Vi har stor spredning mellom nybakte utøvere og erfarne. Det synes vi er viktig, slik at folk får prøvd seg. Det blir også åpen scene under festivalen, så folk får prøve ut nye ting foran et publikum, sier Monofon-sjefen.

mye på programmet

Monofon 2019 byr på et variert og fullspekket program.

Torsdagen åpner de med monologer fra 3. klasse på dramalinja ved Stange videregående, mens barneforestillingen «Du har stor mage» av Jonas Kippersund spilles like etterpå.

Ellers blir det monologer og forestillinger både av kjente Hamar-navn - og unge lokale, som for eksempel Nora Aschim og Magnus Nordbekk.

- Det som er kult med årets program er at det er mest lokale folk, sier Johanne Kippersund Nesdal.

- Programmets innhold er litt uformelt og nedpå, slik at det ikke føles så farlig å komme på teater for å oppleve kunst, fortsetter hun.

Opplevelser på Monofon

- Vi har høye forventninger til årets festival. Vi begynte ganske smått med denne festivalen for tre år siden, og det har vært så gøy og trivelig! Jeg tror mange vil finne fine scenekunst-opplevelser her, sier Kippersund Nesdal.

På festivalen får man kjøpt både enkeltbilletter og festivalpass. Monofon-sjefen inviterer også folk til å bare henge i baren, for det er altså på teateret det skjer den 24. - 26. januar.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.