Premièren er på Tjuvholmen lørdag, men første mandag i hver måned, gjennom høsten og vinteren, så holder «Midtbyen Jam Project» til i kulturhuset i Hamar.

Til presentasjonen kommende lørdag kveld på Tjuvholmen har de ubeskjeden valgt neonskiltet: «Kom og hør de feteste låtene fra rockehistorien!!!!»

Som en prøvesmak dro bandet «Perfect Strangers» (Deep Purple) under ei av prøvene denne uka, og den satt, selvsagt, til og med i en låve oppe i Furnes. Lørdag triller det klassikere ut av høyttalerne gutta har montert opp i teltet på Tjuvholmen; låter vi forbinder med kjente artister som Queen, TheWho, Uriah Heep, David Bowie, van Halen, Bruce Springsteen, Joe Cocker og mange, mange flere.

På sidelinja

Ideen om et jamband dukket opp da Bjørn Thomassen og kultursjef Morten Midtlien ble stående sammen på sidelinja under en fotballturnering. Kunne et slags kommunalt husband gjøre jobben som trekkplaster for en litt uhøytidelig musikkaften en gang i måneden? Godt forberedt, med gjest (er), men åpent for den som vil hoppe inn og jamme litt utpå kvelden. Og selvsagt: åpent hus for alle de som bare vil komme og kose seg med det som produseres på scenekanten.

– Vi stiller med husbandet, med folk og teknikk, og kulturhuset stiller med lokaler og promotering, sier Bjørn Thomassen.

Jam-vaffel?

Han ser i tillegg for seg noen workshops, seminarer eller andre tilbud som kan øke interessen for bandmusikk. Kanskje kan de også få til et samarbeid med Gjøvik, og til og med Lillehammer?

– Og så trengs en jam-vert …?

– Og så bør vel Hai kunne bidra med en jam-burger …?

– Og kanskje til og med jam-vaffel …? He-he ….

Lørdag er det i alle fall klart for sjøsetting av prosjektet på Tjuvholmen. Og hva er da mer naturlig enn å starte med å love publikum gjensyn med «de feteste låtene fra rockehistorien»?

Høyttalerne dirrer allerede forventningsfulle.X

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00