Premièren er på Tjuvholmen lørdag, men første mandag i hver måned, gjennom høsten og vinteren, så holder «Midtbyen Jam Project» til i kulturhuset i Hamar.

Til presentasjonen kommende lørdag kveld på Tjuvholmen har de ubeskjeden valgt neonskiltet: «Kom og hør de feteste låtene fra rockehistorien!!!!»

Som en prøvesmak dro bandet «Perfect Strangers» (Deep Purple) under ei av prøvene denne uka, og den satt, selvsagt, til og med i en låve oppe i Furnes. Lørdag triller det klassikere ut av høyttalerne gutta har montert opp i teltet på Tjuvholmen; låter vi forbinder med kjente artister som Queen, TheWho, Uriah Heep, David Bowie, van Halen, Bruce Springsteen, Joe Cocker og mange, mange flere.

På sidelinja

Ideen om et jamband dukket opp da Bjørn Thomassen og kultursjef Morten Midtlien ble stående sammen på sidelinja under en fotballturnering. Kunne et slags kommunalt husband gjøre jobben som trekkplaster for en litt uhøytidelig musikkaften en gang i måneden? Godt forberedt, med gjest (er), men åpent for den som vil hoppe inn og jamme litt utpå kvelden. Og selvsagt: åpent hus for alle de som bare vil komme og kose seg med det som produseres på scenekanten.

– Vi stiller med husbandet, med folk og teknikk, og kulturhuset stiller med lokaler og promotering, sier Bjørn Thomassen.

Jam-vaffel?

Han ser i tillegg for seg noen workshops, seminarer eller andre tilbud som kan øke interessen for bandmusikk. Kanskje kan de også få til et samarbeid med Gjøvik, og til og med Lillehammer?

– Og så trengs en jam-vert …?

– Og så bør vel Hai kunne bidra med en jam-burger …?

– Og kanskje til og med jam-vaffel …? He-he ….

Lørdag er det i alle fall klart for sjøsetting av prosjektet på Tjuvholmen. Og hva er da mer naturlig enn å starte med å love publikum gjensyn med «de feteste låtene fra rockehistorien»?

Høyttalerne dirrer allerede forventningsfulle.X

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.