Damian Darlington har gjort det til sitt livsverk å framføre låter fra Pink Floyds diskografi. I 2011 startet han opp Brit Floyd etter å ha spilt 17 år med The Australian Pink Floyd Show.

Framførelsen er perfekt, og bandet er det eneste Pink Floyd-tributebandet som har originalbandets velsignelse. Torsdag hadde han med seg et titalls musikere, og publikummerne i Hamar fikk servert en gjennomprofesjonell konsert.

– god stemning

Det var høyt alderssnitt og kun sitteplasser, men de rundt tusen frammøtte var med fra start. Da den første soloen i settets tredjelåt, «Shine on you crazy diamond» ble spilt, brøt det ut full applaus både fra galleriet og salen for øvrig.

Låta ble for øvrig skrevet som en hyllest til opprinnelig vokalist og evig utskudd, Syd Barrett. Bandet holdt seg strengt til de originale versjonene, og vokalist Damian Darlington imponerte i likheten til de originale sangsporene. Bandet holdt på i tre timer med en tjue-minutters pause, og spilte slagere fra alle bandets fem tiår, deriblant «High Hopes» fra Division Bell (1994), «Pigs (Three Different Ones)» fra Animals (1977), og «Another Brick in the Wall (Part II)» fra The Wall (1982).

- Som Mozart og Beethoven

Pink Floyd-orakel Dag Henning Andersen hadde tatt turen, og lot ikke det faktum at verken Roger Waters eller David Gilmore skulle stå på scenen legge en demper på stemningen.

– Folk spør meg «Skal du høre Pink Floyd-cover?», og da sier jeg: De spiller Mozart enda, de spiller Beethoven, de spiller Liszt og de spiller Wagner. Og Pink Floyd kommer til å bli spilt i hundrevis av år. Du trenger ikke å se hvem som står på scenen.

Omfattende turnéliv

Selv om bandet har vært i Norge flere ganger, var dette første konsert i Hamar.

Torsdag gjorde de sin 20. konsert under Europa-turneen. De har vært innom Portugal, Spania, Frankrike og Tyskland før Norge og Hamar. I fjor spilte de over 146 konserter, og har siden oppstarten i 2011 solgt over én million billetter, kun i Europa. Neste år skal de ut på en ny omfattende turné – inkludert Norge.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00