Anna Fiske er mest kjent for barnebøkene sine, gjerne preget av sprelske løsninger. Når hun nå utgir bildebok for voksne, dreier det seg om minst like utradisjonelle arbeider.

«Man må alltid ha et furutre i livet», heter det på baksideteksten av denne boka. Men hovedpersonen bærer i seg minner om så mange trær. Og alle trærne er knyttet til ulike faser i familiens liv. Her er den unge kvinnen som skriker ut sin lengsel til fem furutrær tett sammen. Her er også morelltrærne som hovedpersonens døtre bygget trehytte i, men sommeren etter hadde den ene vokst seg så stor at magien i leken var borte. Og så er det faren og kastanjetreet; da farens kiste ble senket ned i jorda, var det med en utsprungen kvis fra kastanjetreet på lokket.

Og slik blir det mange små historier av. Det blir et livsløp av det, og alltid like intenst, med like finurlige detaljer. «Trær jeg har møtt» ligner kanskje ingen annen bok du har lest. Det er noe av det som gjør den så fin.

Terningkast: 5

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.