«Trysil er landets fremste skiløperbygd», slår Gotaas fast i sin nye bok «Skibygda Trysil. Slit og glede». «Mennesker kunne ikke overleve i skogsbygdene i eldre tider uten å gå på ski», skriver han. Noe av det spesielle med boka om Trysil i forhold til de mer nasjonale bøkene hans, er da også at det er ikke bare langrennssporten det handler om, men også dagliglivet.

Jo visst er de store navnene her, som Hallgeir Brenden, Johan Sætre og Anita Moen. Men det handler enda mer om alle de andre tryslingene som også tilbrakte dagene med ski på beina. En av dem var Per Bakken, som vant femmila i Holmenkollen som 21-åring i 1904. Etterpå fikk han kjeft av en journalist fra Kristiania for å ha dårlig teknikk. «Ja, det kan hende, men det var bra nok til å vinne her», svarte Bakken.

Og slik er boka bygget opp, med en tett kombinasjon av detaljert kunnskap og pussige morsomheter. Mye er forbeholdt et lokalt publikum. Men for den generelt skiinteresserte, har Gotaas rikelig å krydre framstillingen med.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.