Monica Isakstuen, oppvokst i Hamar, fikk Brageprisen for romanen «Vær snill med dyrene» i 2016. Nå følger hun opp med «Rase» – om en mors forsøk på å beholde selvkontrollen.

Årets roman er i mangt en oppfølger til den foregående. Den gangen dreide det seg om hvor barnet skulle bo når foreldrene skiller lag. I årets roman har moren, som forteller historien, fått tvillinger, pluss en datter fra tidligere ekteskap. Og forholdet både til barn og mann setter tålmodigheten hennes på stadige prøver. For stadig føler hun seg truet av at et ukontrollert raseri skal ta styringen over henne. Og det er kampen mot dette ukontrollerbare sinnet som bærer romanen.

Moren kjenner det er farlige, sterke krefter som trenger seg på. Og igjen viser Monica Isakstuen sin evne til å gå inn i situasjoner, forhold og følelser som kan være ubehagelig nærgående. Kanskje er konfliktstoffet i «Rase» enda heftigere enn i den foregående. Og Monica Isakstuen viser igjen sin evne til å gå inn i situasjoner der det gjør skikkelig vondt.

Terningkast: 5

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.