Kanstad Johnsen har ikke bare laget en alfabet-bok hvor bokstavene vises fram i alfabetisk rekkefølge, men pakket det inn med gøyale tegninger og en fin liten historie, om mormor og Anna som er på jakt etter eieren av en ring, i en boligblokk som har mange merkelige beboere.

Som forelder blir man alltid takknemlig når en barnebok, særlig noe så tørt som en ABC, er gjort med humor og humør. Og bokstaver er jo noe mange barn fra tidlig alder faktisk syns er gøy – inkludert husets 3-åring. Derfor var responsen derfra litt overraskende: «Det var en kjemperar bok», lød dommen». Kanskje passer boka best for de litt eldre barna, noe som i så fall er litt synd.

Boka har morsomme illustrasjoner, som er befriende lite sukkersøte. Og det er et smart grep å lage en sammenhengende historie i en ABC. Det blir heldigvis en lykkelig slutt. Uten Å avsløre for mye.

Terningkast: 4

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.