Årets utgave av idrettsgallaen avviklet uten de store overraskelsene, verken negative eller positive. Noen minneverdige tv-øyeblikk ble det da, med Warholms mange takketaler og Egil Drillo Olsens tårevåte øyeblikk idet han fikk hedersprisen. Vel fortjent, for øvrig. Morsomt var det også å se Petter Solberg på scenen sammen med sønnen Oliver. Mindre minneverdig var det litt pinlige samspillet mellom "Vikingar"-skuespillerne Mariann Saastad Ottesen og Kristine Riis, der vitsene føltes kunstige og innøvde.

skillingsvise om idrettsforbundet og herrefotballen

Sånn rent musikalsk var det godt og blandet Idrettsgallaen 2018 hadde å by på. De som imponerte mest var uten tvil Adam Douglas, som framførte en sjelfull og kraftig versjon av ABBAs "The Winner Takes it All". Morsom var også Jon Niklas Rønnings låt om de mange idrettsflausene og kontroversene vi opplevde i løpet av fjoråret. Få andre kunne greid å være like sjarmerende kritisk til Norsk Idrettsforbunds pengebruk og Norsk Herrefotballs skuffende kampresultater i en og samme låt, men Rønning klarer altså dette på lekende vis.

DDE og Bjarne Brøndbo leverte også greit, i kjent stil. Kanskje Brøndbo bør tenke på å skifte ut reimene på trekkspillet sitt, da de ser ut som de har fått en Karsk for mye.

Showet ble sparket i gang av Atle Pettersen og Hele Olafsen, som framførte en nyskreven låt om de som ble nummer to i året som gikk. Litt famlende og nervøs framføring, spesielt i starten. Programlederne er også litt stive, men tør opp i løpet av programmet. Pettersen og Olafsen har egentlig et ganske godt samspill, og er morsomme sammen. Olafsen klarer til og med å skape et lite #Metoo-øyeblikk idet hun setter seg på fanget til en nærmest svettende og ubekvem Frode Grodaas. Litt pinlig er det likevel da Atle Pettersen spør om en selfie med kronprinsen.

usikker framføring

Noe som ga meg svært lite, var Julie Bergans nedtonede framføring av "Incapable". Her får jeg inntrykket fra starten av at Bergan er usikker på scenen, og selv koristene høres stødigere ut i vokalen enn artisten selv. Bergan burde kunne denne låten inn og ut, men stemmen svikter henne både i det høye og det lave registeret.

Det var litt rart å som TV-seer oppleve at sendingen hoppet rett fra Lottotrekning til utdeling av Gullballen, uten noen særlig overgang. Det ga litt inntrykk av at dette var en post programlederne helst ønsket å få feiet av banen så fort som mulig, før selve programmet ble sparket i gang. Dette kunne helt sikkert ha blitt løst på en mer elegant måte.

Kameraføringen er stort sett god, men ved nærbilder kan en ofte se skjelving. Enten må NRK invester i nye steadycams, eller så må fotografene rett og slett bruke stativer der det er mulig. Dette er selvfølgelig alltid en utfordring ved flerkameraproduksjoner, men jeg mener bestemt jeg har sett bedre eksempler enn denne produksjonen.

CC Amfi er pakket pent inn i blått for anledningen. Blått er det også å finne igjen i klærne til både prisutdelere og programledere. Blått, rødt og hvitt. De samme fargene går igjen i vignettene og i supringene. Det blir i det hele tatt litt for mye. Temafarger kan fungere fint, det, men ikke i så omfattende grad som det er blitt gjort her.

hyllet idrettsgleden og breddeidretten

Det har vært litt fokus på dette med om idrettsgallaen skal være en ambassadør for Hamarregionen. Kveldens produksjon hadde noen mindre hyllester til Hamar, blant annet dansere iført Storhamar hockey-trøyer. God plass fikk også Anders Baasmo Christiansen, som passet på å hylle breddeidretten i byen.

 - Det gjelder å ha et høyt laveste nivå, sa Baasmo Christiansen like før han sammen med Trond Espen Seim delte ut prisen for årets trener, som gikk til Leif Olav Alnes. Alnes serverte også et lite stikk til idrettsforbundet.

 - Vi må aldri miste idrettsgleden, og den må aldri gå tapt - verken i vinflasker eller i reiseregninger, sa Alnes i sin takketale.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.