– En historisk begivenhet, sier styreleder Niels Hagen. – Det er første gang Defrost er inne i det gode selskap, med Norges beste kor, i denne støtteordningen.

Det Norske Jentekor og Nidaros-domens Jentekor var de andre ungdomskorene som fikk støtte i år.

Korbyen Hamar

Av totalt 19 kor som fikk tilskudd, var tre av disse fra Hamar. Kammerkoret Collegium Vocale og Vokalgruppen Nordic Blue fikk henholdsvis 56.000 og 64.000, mens Defrost mottok 64.000.

– Det har tidligere nesten utelukkende vært kor fra kystbyene i Norge som har stukket av med alle midler fra denne ordningen. At tre kor fra Hamar i år får denne støtten, må ses som anerkjennelse av det gode arbeidet som gjøres i kormiljøet på Hedmarken, sier Hagen.

– Både for korene og Hamar er dette en ordentlig fjær i hatten, sier Hagen.

TIL VM

løpet av våren skal Defrost holde to konserter i Kirsten Flagstad-salen i Hamar Kulturhus. I april med Rein Alexander, og i juni med Didrik Solli Tangen og Siri Kval Ødegård under Kirsten Flagstad Festivalen.

I juli går turen til Pretoria i Sør-Afrika, årets høydepunkt, der Defrost skal konkurrere i World Choir Games – verdensmesterskapet for kor.

Regional satsing

I fjor gikk kommunene på Hedmarken sammen om å støtte regionale spydspisser for ungdom. I tillegg til satsing på korps og orkester, satses det også på kor.

– Defrost er den regionale spydspissen for ungdom som ønsker å synge i kor, og har nå medlemmer fra alle kommunene på Hedmarken, forteller Niels Hagen.

Formålet med støtteordningen er å gi kor og vokalensembler på et særlig høyt nivå bedre betingelser for drift, produksjon og formidling.

– Nå håper vi også at næringslivet vil delta med mer støtte til Defrost, sier Hagen.

– I høst måtte vi takke nei til å delta i NM, for vi hadde ikke økonomi til det. Neste gang håper vi å kunne være med på det også.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.