Jeg møter Simen Loe i bakgården på Tante Gerda tirsdag formiddag. Med kaffe i kruset, og klesvask flagrende fra det gamle bygård uthuset – slår vi av en prat om musikken hans, og den kommende skiva hans, Pioneer.

OM artisten og plata

Simen Loe er 38 år, født i Mjøndalen, har bodd i Oslo tidligere, og har nå bodd i Hamar de siste ti åra.

– Hvor lenge har du holdt på med musikk?

– Jeg har holdt på med musikk i mange år. Jeg begynte vel allerede på ungdomsskolen.

Han har spilt i band som The Marble Kings og Aleister Kane, men alltid hatt noe på si.

– Jeg har alltid pusla med mine egne greier samtidig som jeg har spilt i ulike band, forteller Loe.

Denne solo-puslinga kommer ut i dagens lys nå, når Simen Loe slipper soloalbum denne høsten.

– Hvordan fikk skiva livets rett?

– Jeg spilte inn et par demolåter, ringte samarbeidspartneren min Ola Foss Eriksen – uten han blir det ikke noe. Jeg trykker ikke på noen knapp, jeg bare lager låtene ved kjøkkenbordet. Ola la ut den ene låten på YouTube, og den fikk god respons. Jeg ble skikkelig, skikkelig glad og litt satt ut, egentlig. Plateselskapet ringte samme kvelden og spurte om vi kunne få snekra sammen ei hel skive, forteller Loe engasjert.

Loe ble signert av plateselskapet «Mother likes it», spilte inn skiva hos Foss Eriksen i Mjøndalen, og miksa den i Dakkota Studio hos Ørnulf Snortheim her i Hamar. Det er gode kamerater som spiller sammen med Loe i bandet på skiva – «drømmebandet mitt», som han kaller det.

– Hva finner man på plata?

– Plateselskapet kaller musikken min «atmosfærisk americana». Jeg ville ha denne sounden og stemninga. Det høres lite polert ut. Det er litt skummelt altså, å slippe noe så personlig i eget navn.

– Personlig på hvilket plan?

– Historiene på plata er hentet både fra eget liv og fiksjon. Jeg liker mørke historier, selv om jeg er en glad fyr. Forhåpentligvis vil historiene gi deg en følelse av ett eller annet, sier Loe.

– Liker du Dylan, eller?

Så sklir samtalen i bakgården ut til å handle om Tom Waits, Bob Dylan og diverse felles helter.

Simen Loe live i Hamar

Den 14. september slippes Pioneer. Etterpå følger en turné, før Loe og band står på scenen i Hamar kulturhus den 17. november.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.