Fredag formiddag meddeler teatersjef Janne Langaas at Teater Innlandet har fått gledelige nyheter fra Arbeiderpartiet. Partiet offentliggjør om en uke sitt forslag til alternativt statsbudsjett, og i forslaget har de lagt inn to millioner kroner ekstra til Teater Innlandet.

– Da statsbudsjettet ble offentliggjort 12. oktober, registrerte vi at regjeringen nok en gang valgte å ikke kompensere landets institusjonsteatre for kommende års ventede lønns- og prisvekst, sier Langaas.

Alle teatre fikk en økning i tilskuddene som tilsvarer ca. 2,2 prosent.

– Når man vet hvor personintensive institusjonsteatrene er, slår det ekstra hardt ut når forventet lønnsvekst i 2018 er på 3 prosent. Vi står nå i en situasjon hvor nedskalering av vårt tilbud til publikum tvinger seg fram, sier Langaas.

Som teatersjef er hun svært glad for nyheten fra Ap, og ser på forslaget om en reell økning i Teater Innlandets budsjett som en anerkjennelse av sterk lokal tilstedeværelse, høy turnévirksomhet og samarbeid med det frie scenekunstfeltet.

– At teatrets budsjett i dag ligger vesentlig under de regionteatrene vi bør sammenligne oss med, virker urimelig med tanke på Teater Innlandets fokus og utvikling. Arbeiderpartiets forslag vil innebære at teatret kan opprettholde produksjonstakten og turnéaktiviteten, fortsette de rause co-produksjonene med frie kompanier, og ikke minst videreføre støtten og samarbeidet med det lokale kulturlivet i Hedmark og Oppland. Vi håper på flertall for Arbeiderpartiets forslag, avslutter Langaas.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.