• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
obos-ligaen

nyhetene fra Hedmarken

  • eAvis
  • Debatt
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
    • Hamar
    • Stange
    • Ringsaker
    • Løten
    • Siste nytt
    • Tips oss
    • Koronaviruset
  • Sport
    • Storhamar håndball
    • Storhamar hockey
    • HamKam
    • 3.divisjon
    • Fart
    • Puckpodden
    • Stolthet & ære
  • Kultur
    • Film
    • Musikk
    • Bøker
    • HA-Quiz
    • Mat
    • Øl
    • Vin
    • HA-fisken
    • Tavla
  • Debatt
    • God dag
    • Leder
    • Kommentar
    • Send inn debattinnlegg
  • Arkiv
  • Tavla
    • Se arrangementer
    • Send inn arrangement
  • Navn
    • Se hilsener
    • Send inn hilsen
  • HATV
  • eAvis
  • HA-bloggen
Logg inn
  • Bli abonnent
  • Min side
  • Send inn…
  • Tips oss
  • Annonsere
  • Ansatte redaksjonen
  • Ledig stilling i HA
  • Eiendom
  • Stilling
  • Digitalt varehus
  • Bransjeguiden24
  • Kundeservice

Anmeldelse

Et lettdrikkelig og ukomplisert øl som bringer tankene til sommeren

Fortsatt behov for å vaske ribbefettet ut av smaksløkene? Ukas øl fra dagligvarehandelen til oppunder 40 kroner kan absolutt være et godt forslag i så måte. Amerikanske Stone Brewing greier å holde seg helt nede på fire volumprosent med sin Neverending haze IPA. I Norge føres det av Coop-kjeden og også muligens andre som har […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Øl

Desserten imponerer, men hovedretten er den klare favoritten

MATTEST: Selv i disse koronatider er det lov å gå på restaurant for å hygge seg og spise – forutsatt at en ikke lar seg friste med et glass vin til maten. Men bortsett fra at vinen manglet, var alt på plass på Basarene, da Hanna og Henriette ble servert et praktfullt måltid. Her har […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Mat Tagged With: basarene

Deilige forfriskninger som er lette å like

Denne uka har vi testet tre alkoholfrie varianter – som alle er veldig gode. Bær og frukt sørger for gode alternativer til drikke til maten – ikke minst for den som satser alkoholfritt. Dagens spalte for drikketips inneholder varianter som alle er gode alternativer – og uten alkohol. Og alle tre står seg fint som […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Einar Mowinkel: På Perrongen, Spor #2, 2020

Mowinckel er ute med skive nummer to: «En utgivelse som de virkelig kan være stolte av»

Einar Mowinckel er ute med sin andre skive, og her serveres lyrikk, dynamikk og fengende rytmikk på løpende bånd. Einar Mowinckel kom ut med sin første skive «Spor» i 2018. Nå er bandet tilbake med skiva «På Perrongen Spor #2». Skiva starter sårt og vakkert med «Bare gi». En vakker ballade akkompagnert av kassegitar, elgitar […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Musikk Tagged With: blues, einar mowinckel, Morten Huuse, musikk, Peter Mykleset, rock, Torgeir Gabrielsen, viser

En måned for thai og tights

Takeaway-tid: Kan du ikke komme deg ut på restaurant for å feire nyttårsforsettene, får restaurantfølelsen hentes hjem til deg. Januarkulde og koronatiltak har tømt gatene, og julas trøstende favntak er definitivt sluppet opp. Nasjonalt skjenkeforbud tvinger alle inn i en hvit januar, og mer enn noen gang kjenner man på den doble abstinensen etter et […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mattest

Vi markerer et nytt år med terningkast fire, fem og seks

Her er tre anbefalinger som gir deg en lett og god start på vin-året 2021. Det er ikke tungvekterne som preget starten på vinåret, men snarere de enkle, trivelige og hyggelige. Fredag er det tid for årets første nyhetslansering, som kanskje kommer til å gå litt under radaren hos en del. Men vi er i […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Etter juleøl og ribbe er denne tropiske varianten midt i blinken

Vi var solgt allerede på bølgeskvulp og palmesus. En stivfrossen ølredaksjon trengte noe å varme seg på. Derfor falt valget for årets første øl på noe som ligger langt unna norsk juleøl og ribbe. Ægir California pacific pale ale er et øl fra dagligvarehandelen. Prisen bikker 40 kroner for en 0,33-boks av den typen Ægir […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: helg, Mat, ølanmeldelse

«Det er greit å være sulten før man setter seg til bords med en halvmeter bred planke full av tapas»

City Meet & Eat fikk lokale blikk rettet mot seg etter utbrudd av koronasmitte under Matlystfestivalen. Med sin deilige juletapas «reiser restauranten kjerringa». Smittevernreglene er grundig ivaretatt på City Meet & Eat i Brumunddal. Det er god plass og servering ved bordene. Som seg hør og bør er det sprit både bak disken og foran […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, Mattest

God jul! Årets siste ølspalte markeres med terningkast seks til en skikkelig stødig klassiker

Det er blitt noe av en tradisjon i mitt hjem at når alle er godt forsynt og nissen har gjort sitt, da synker jeg stille ned i en stol, venter på midnattsmessen fra Roma og nyter pavens selskap med en Julebokk fra Ringnes. Det er ofte et øl man kan stille klokka etter at er […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl

«Mens ribba gjør seg julegod, er denne ripassoen i ferd med å markere seg som en ypperlig ribbevin»

Ribbe er årets julemåltid for svært mange på våre trakter. Men hva er det som er selveste ribbevinen? Det gjenstår bare dager til juleinnspurten, og fortsatt er det mange mulige fulltreffere i sikte. Blant dem er en boblefylt Cremant, en slank og myk Grüner Veltliner, og en Valpolicella – en velegnet allrounder til julematen. Her […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Et av årets lyspunkter

Med «All The Things No Tomorrow Brings» leverer Permian Incident drøye 50 minutter med episk prog til folket. Det første som slår en når man setter på «All The Things No Tomorrow Brings» er at produskjonen på denne plata låter helprofesjonelt. Her har alle elementene fått sin rettmessige plass i lydbildet, og de smelter sammen […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur Tagged With: Permian Incident, Prog

Deilig vin til fest- og julemat – med finesse og spenst man knapt finner maken til

Her er ukas tre anbefalinger fra polet. Tørr og perlende norsk eplesider fra Hardanger, søt Sauternes fra Bordeaux og en sprudlende cremant fra Bourgogne – det er ukas tre utvalgte. Alde EpleciderSider frå Hardanger 20205895501, kr. 159,90 Det starter med en tørr og perlende eplesider, basert på Aroma, Gravenstein, Summerred og Discovery og med 6,9 […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Frydenlund juleøl har vært det butikkølet jeg har valgt å sette på bordet til ribba – slik blir det ikke i år

Ukas juleøl er en av folkeselgerne i dagligvaren. Og tradisjonelt sett har Frydenlund brygget et godt, klassisk norsk juleøl og tilbudt dette i dagligvaren. Er det slik i år også? Halvlitersboksen koster oppunder 40 kroner. Da får du Frydenlunds klassiske boks med bryggerihest på, fylt opp med mørkt rødbrunt øl. Jeg hadde litt forventninger. Frydenlund […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur, Øl Tagged With: Frydenlund, juleøl, Øl

Omakase by Alex Cabiao ål unagi

Sushi-legenden får full pott: – Ren nytelse!

Det sushilegenden Alex Cabiao steller i stand på kvisten i Matkvartalet sprenger skalaen for lokale restaurantopplevelser. Kriblingen i magen stiger i takt med de siste trinnene opp til råloftet der gamle Norrøna skofabrikk pleide å tørke skinn. Ryktene om at det innerst og øverst i Matkvartalet skal finnes en lekeplass for noen av landets mest […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg Tagged With: Alex Cabiao, alex sushi, Matkvartalet Hamar, Omakase by Alex Cabiao

HA tester Matkvartalet: «Aller mest vellykket er den gode stemningen, og at både servitører og kunder gir tydelig inntrykk av å trives»

Selv før alle spisestedene i Matkvartalet er helt på plass, er det vel verdt en førjulstur for å teste ut mangfoldet og smake bredden i gourmetbyen Hamars nye attraksjon. – Det sitter noen inni der og spiser, så da må det jo være åpent, sa Hanna til Henriette. Og ganske riktig, plutselig en dag var […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat

Spennende og deilig champagne til 300 kroner er ikke dagligdags

Her er ukas tre anbefalinger – alle med terningkast fem. Juleoppkjøringen starter tidlig. For det er mye som skal feires og snart må flaskene kjøpes inn. Her er tre viner som alle har mye å gå på til jul – både en Champagne, en musserende Vouvray og en rød Bordeaux. Roger Manceaux Cuvée de Réserve […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Hvor godt øl får du for en femtilapp på polet? Svar: Veldig godt

… hvis du handler riktig. Ukas juleøl er et eksempel på dét. Aass Juleøl vellagret koster akkurat 50 kroner hos Vinmonopolet. Da får du med deg ei 0,33-flaske med innhold på ni prosent. «Et mørkt brunt øl med svært rik maltduft med aromaer av julens krydder», heter det i bryggeriets egen omtale av ølet sitt. […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Aass, juleøl, Øl, vinmonopolet

HA triller en femmer på Faldbakkens nyeste roman

Knut Faldbakken boltrer seg med sikker hånd og godt planlagt krimhandling i sin nye roman «Stammeren». Det er ikke hans aller heftigste krim, men den framstår ikke desto mindre som en strøken, veloverveid og velkomponert krim om en stammende hovedpersons skuffelse og skjulte sinne. Med «Stammeren» viser Knut Faldbakken seg fra sin mest personlige side […]

Filed Under: Anmeldelse, Bøker, Kultur Tagged With: bokanmeldelse, knut faldbakken

Ribbepizza passer bra før jul, men er det nok til å skape julestemning …?

Pizzanini har i en årrekke holdt stilen blant Hamars beste pizzasteder, og gjør det fortsatt. Nå for tida har de julemat på menyen også. Og nisse ved peisen. Frites i gourmetklassen, kalkunfilet i soppsaus, ribbe på pizzaen og riskrem til dessert. Førjulsmåltidene er i gang på Pizzanini også. Og hvorfor ikke? – Det er jo […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat

Ypperlig ferskvare som plasserer seg godt i øvre sjiktet av høstens nye viner

Årets Beaujolais Nouveau er her, til glede for alle som har sans for den aller ferskeste vinen. Nå er det gått ei uke siden årets versjon ble lansert med rekordmange flasker beaujolais nouveau på pol over hele landet. Her er tre gode alternativer. Jean-Paul Brun Beaujolais Nouveau L’Ancien 2020Burgund Beaujolais5804001, kr 184,90 En ypperlig ferskvare […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin s, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

«Aass har turt å ta fram et folkeøl med et større smaksbilde enn man forventer i denne prisklassen»

Vi plukker fra dagligvarehandelen i denne ukas ølspalte. Aass i Drammen har hatt tradisjon for å brygge anstendige juleøl, og denne 0,33-boksen til under 30 kroner er en slags spesialvariant. Bryggerimesterens juleøl kaller drammensbryggeriet ølet sitt. Dette er et litt mørkere og kraftigere øl enn den «vanlige» juleølen som Aass har i butikkene. Aass brygger […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl

Frank på sitt beste

For nærmest hver eneste diktsamling Frank Eriksen utgir, viser han seg fra stadig mer innholdsrike og gripende sider. Med samlingen «Barkefjører» er han på sitt aller beste. Det er ikke mange lyrikere som måler seg med Frank Eriksen slik han framstår i sin nyeste diktsamling. Det er hans samling nummer 11 som nå foreligger. Det […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur

Heftig maktkamp

Det mektige Romerriket står i ferd med å falle i grus. Den mektigste av alle herskere, Julius Cæsar – her til dels som kvinneskikkelse, er sammenbruddet nær. Shakespeare gir bilder og ord til en sjelden kraftprøve på vegen mot det endelige nederlaget. Slik er utgangspunktet – og rammen – for Shakespeares mektige drama «Julius Cæsar». […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur Tagged With: julius cæsar, Teater Innlandet

Denne menyen hadde vi ikke forventet! Men klarer de å levere julestemning …?

Julemeny er ikke det vi hadde forventet at lokalkroa Breidablikk skulle diske opp med. Så vi måtte bare ta turen over Stangebrua på jakt etter førjulsstemning i november. Siden Ottestad fikk sin helt egen restaurant midtsommers i 2017, har den ikke vært synonymt med tradisjonell norsk julekost. Derfor ble både Hanna og Henriette positivt overrasket […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, matanmeldelse, Mattest, restaurantanmeldelse

Skal du ha kortreist øl til jul, da bør du sjekke ut disse godbitene fra Stange

Vi skulle gjerne skrevet mye mer om lokalprodusert øl. Det er derfor gledelig at vi denne fredagen har Røhne Bryggerhus i Stange som tema. De har to juleølvarianter, som vanlig begge med butikkstyrke 4,7 prosent. Ikke tilgjengelig over alt, men bryggeriets eget gårdsutsalg samt Matfatet i Brumunddal er i alle fall to utsalgssteder. Begge kommer […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: Øl, øl spesial, ølspalta, ølspalte

Ukas suverene vinner er en pinot noir fra Alsace. Lekker sekser!

Visste du at nissen kommer fra Bordeaux? Eller kanskje ikke, men reinsdyrene har i hvert fall vært innom. Ifølge flaske-etiketten. Som alltid er det også i år et knippe enkle og snille juleviner som scorer på julemotivet på flaska. En av årets nye juleviner på polet er overraskende nok en Bordeaux. Kanskje det ikke blir […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

Psykedelisk og rått

Motorpsycho levererte varene for de om lag 160 publikummerne i Hamar Kulturhus lørdag kveld. Et par minutter over klokka ni entret Motorpsycho scena i kulturhuset til stormende jubel. Etter et beskjedent hei bar det i vegen, og Trondheim-bandet (med en tilflytta svenske) sparte ikke på kruttet. LES OGSÅ: Klare for konsert på Hamar kulturhus Utallige […]

Filed Under: Anmeldelse, Kultur

Restauranten kan sammenlignes med grevinnen og hovmesteren – men her er det ingen som snubler

Det blir som i den populære sketsjen som sendes hver lille julaften her i Norge; de samme tradisjonelle rettene bæres ut fra kjøkkenet år etter år. Men smaken og kvaliteten er førsteklasses denne gangen også. Stortorvet Gjestgiveri i Hamar har satt opp igjen sin klassiske julemeny. På kjøkkenet tilberedes Kirkebakkens viltkomposisjon, lutefisk, juletallerken, kalkun, torsk […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Mat Tagged With: Hanna og Henriette, matanmeldelse, Mattest, restaurantanmeldelse, Stortorvet Gjestgiveri

Fabelaktig myk og delikat portvin. Som bruksområde er den faktisk foreslått til meditasjon (!)

Julen er tid for å åpne de beste flaskene med portvin fra kjellerdypet, ikke minst fordi det er så mye lekkert å servere og nyte sammen med portvinen. Her er tre varianter men det spørs nok om ikke Graham’s Tawny Port er den som går seirende ut av trekampen. Om det da ikke blir Maynard’s? […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Vin Tagged With: portvin, Vin, vin spesial, vinmonopolet, vinspalta, vinspalte

En klassiker fra første stund

Den ble umiddelbart en klassiker da den kom. Jeg husker fortsatt min første God jul fra pionérbryggeriet Nøgne Ø. Den gjorde stort inntrykk. Mørk, robust, fyldig, kompleks. Nå er årets utgave her. Er den fortsatt like god? 75 kroner koster årets God jul hos Vinmonopolet. Da får du en halvlitersflaske med innhold på 8,5 prosent. […]

Filed Under: Anmeldelse, Helg, Øl Tagged With: God jul, juleøl, nøgne ø, Øl, øl spesial, ølspalta, ølspalte

  • Gå til side 1
  • Gå til side 2
  • Gå til side 3
  • Interim pages omitted …
  • Gå til side 8
  • Next Page»

Tips: tips@h-a.no
Telefon: 62 51 95 00
Kontakt oss: red@h-a.no

Sjefredaktør: Katrine Strøm
Digitalredaktør: Jan Morten Frengstad
Nyhetsredaktør: Rune Steen Hansen
Debattleder: Trond Svendsen
Kulturredaktør: Geir Vestad
Fotosjef: Trond Lillebo


Kundeservice: Bestill abonnement // Omadressering // HA-kortet // Reklamasjon eller klager
Samtykke // Personvernerklæring // Om informasjonskapsler // Vilkår
Annonsér i HA: Bedrift / Privat
Logg inn på: eAvis // Mitt abonnement

Hamar Arbeiderblad © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no

Personvern og cookies

Hamar Arbeiderblad er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene du ser og bruker.

Vil du endre dine innstillinger for kontakt? Her finner du dine samtykker

Les mer