Det er Anne Dobloug som har tatt initiativ til å lage et tilbud på selveste juleaften.

– Jeg fikk en telefon med spørsmål om det var noe sted i Hamar en kunne gå ut og spise et godt måltid mat på juleaften. Jeg fortalte om tilbudet på Gregers, men det var ikke det de ønsket, sier Anne Dobloug, leder for Hamar sentrum.

Hun roser initiativet med julemiddag på Gregers, men understreker at dette tilbudet er noe annet:

– Vi ser at det er flere som flytter, det er ikke alle som har storfamilien rundt seg, og det er mange enslige. Men det kan også være mange små familier, par som vil gjøre noe annet på julekvelden, sier Anne Dobloug, som fort så at Hamar ikke har noe slikt tilbud.

Hun kontaktet eieren av Stortorvet Gjestgiveri, Erik Jacobsen, som igjen snakka med kokken sin, Odd Kåre Brendemoen, som igjen tok en prat med samboeren sin.

Ikke vond å se

– Jeg er generelt ikke vond å be, og som kokk har jeg den filosofien at når folk vil ha mat, så skal jeg lage mat, sier Odd Kåre Brendemoen.

Dermed blir det et tilbud om å kunne gå på restaurant på julekvelden. Anne Dobloug ser for seg at folk kan møtes før middag, spise ribbe med tilbehør, før de avslutter i vinbaren med kaffe og julesanger.

– Og så må vi lese juleevangeliet, det er jeg vant med hjemmefra, sier Anne Dobloug som også tar imot påmeldinger.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.