a-ha er klare for konsert på Hamar, og ifølge Magne Furuholmen blir det en unik opplevelse. Og om man er lokal er det gode muligheter for å møte på kjentfolk på Stortorget 14. august, ifølge billettstatistikken fra Ticketmaster. På mandag ble de siste av de 10.000 billettene solgt. 

- 76 prosent av de kjøpte billettene er kjøpt i Hedmark. Av dem er 45 prosent er kjøpt i Hamar, og 71 prosent er kjøpt i Hamar, Stange, Ringsaker eller Løten, forteller Elisabeth Wahlberh i Hamar Olympiske Anlegg. 

a-ha har reist rundt med turneen «Electric Summer» i hele sommer, en turné som hylles av fansen. Det verdenskjente bandet satt forøvrig publikumsrekord på Kongsberg Jazzfestival tidligere i sommer.

Flest fra England og Nederland

England er best representert, med 49 billetter. På andreplass ligger Nederland med 32, etterfulgt av Latvia med 29. På fjerde og femteplass har vi Tyskland og Sverige, med henholdsvis 26 og 20 billetter. Ellers på listen fra Ticketmaster finner vi blant annet Polen (14 billetter), Litauen (9 billetter), Israel (8 billetter), USA (8 billetter), Frankrike (7 billetter), Australia (6 billetter) og Japan (6 billetter). Ifølge Ticketmaster kommer det også enkeltpersoner fra Singapore, Taiwan, Kypros og Argentina. 

- Vi har vært i kontakt med en del som kommer meget langveisfra, blant annet fra Japan og Tyskland. I alt er det mellom 80 og 100 som reiser veldig langt for å få med seg denne konserten. Sånt er alltid morsomt, sier kultursjef Morten Midtlien. 

Ifølge Ticketmaster er det dog noe usikkerhet knyttet til enkelte kjøp. 

- Man må være observant på at dette er det kunder selv som har registrert, så det kan være noen avvik og feilregistreringer her. Jeg tipper for eksempel at de 2 billettene til New Caledonia egentlig skulle være registrert «Norge» av billettkjøper, skriver Øyvind Skjold Jevne i Ticketmaster. 

TIl informasjon er Ny-Caledonia er et fransk territorium i Stillehavet. I 2017 var innbyggertallet beregnet til 278 500. 

Flest menn og personer under 45 år

- Det er ikke alt salg som blir lagt inn på kjønn, men sånn det ser ut så er 40 prosent av gjestene kvinner, og 49 prosent menn. 11 prosent har ikke angitt kjønn, sier Wahlberg.

- Når det gjelder alder så er 5 prosent mellom 18-24, 17 prosent mellom 25-34, 30 prosent mellom 35-44, 29 prosent mellom 45-54, 12 prosent mellom 55-64 og 7 prosent over 65. Over halvparten av publikummerne er altså under 45 år, sier Wahlberg. 

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.