Arnold kom til Hamar i 1970 for å gå på lærerskolen. Det gjorde han. Men han ble aldri en klassisk klasseromslærer. – Det ble musikk for meg, sier Arnold Børud.

Han ble på Hedmarken i 25 år. 

Han ledet korene «Tvers», «Mini-Tvers», var en del av gruppen «Frisk luft» – men mest av alt ble han og familien kjent som «Børudgjengen» og «Arnold B Family».  

– Når vi står på scenen i dag, hele gjengen, tre generasjoner, så er vi 13 pluss band på fire, sier Arnold.

I helgene nå følger han sønnen Ole på NRKs Stjernekamp. 

– Jeg synes det går bra, jeg. Han klarer seg bra, sier Arnold.

Klar for hiphop

Ole Børud har kommet seg gjennom en runde med rock og en runde med country.

Dagbladets rutinerte musikkjournalist Øyvind Rønning anmelder også i år artistene låt for låt. Han ga Ole Børud terningkast fire for «Jumpin´Jack Flash» (The Rolling Stones) og en treer for jobben med «Bonita and Bill Butler» (Alison Krauss & Union Station).

Til helga er det klart for hiphop med Public Enemys «Fight the Power». Ole Børud har tidligere uttalt at hiphop kanskje ikke er hans favoritt, men går til oppgaven med stor kraft:

– Jeg jobber iherdig nå, sier Ole Børud.

– Og hva har du egentlig som favorittsjanger?

– Soul er vel mer kjent for meg. 

– Hva synes du selv om Stjernekamp-jobben så langt?

– Gøy. Spennende.

Ottestad-gutt

– Din niese, Lisa, var med i fjor. Har hun kommet med noen gode råd til deg?

– Det handler om å være seg sjøl, en vinner på det. 

– På hedmarken regnes du som hamarsing, hva tenker du selv om det?

– Jeg er jo født på Hamar sykehus, men vokste opp i Ottestad. Der bodde jeg til jeg var 18 – 19 år, sier Ole Børud.

Ole Børud trakk fullt hus i Hamar teater under vårens AnJazz med «Jazzlunsj: Ole Børud og Big Easy Band med The Best of Donald Fagen». Han er også med i årets utgave av Damenes Aftens julekabaret «20 i stil».

LES OGSÅ: Med på AnJazz-suksess

Fakta

Ole Børud

41 år, født på Hamar, oppvokst i Ottestad.

Låtskriver, sanger og musiker. Han er sønn av Arnold Børud og var i barne- og ungdomsårene barne- og familieartist i det kristne musikkmiljøet med familiegruppene Børudgjengen og senere Arnold B Family

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.