Under prisutdelingen i Haugesund 19. august kan hamarskuespiller Anders Baasmo Christiansen sikre seg både sin tredje og fjerde statuett. Baasmo Christiansen vant Amandaprisen for beste mannlige hovedrolle for sin innsats i debutfilmen "Buddy" i 2003, og ble også tildelt samme pris for i filmen "Welcome to Norway" under fjorårets Amanda-utdeling.  I år er han nominert i kategoriene beste mannlige hovedrolle og beste mannlige birolle. I tillegg er Snekker Andersen og Julenissen (hvor Baasmo Christiansen spiller sistnevnte) og "Børning 2" (hvor Baasmo Christiansen for andre gang spiller hovedpersonen Roy Gundersen) nominert til henholdsvis beste barnefilm og beste film. 

- Jeg føler jeg har spredd møkka mi ganske godt i år, ler hamarsingen. 

- Jeg har vært synlig i flere filmer i år, og alle fire er med her. Det er artig. Jeg får vist litt av spennvidden i faget mitt, alt ifra storfilmer som Kongens nei til smalere saker som "Hoggern". Det liker jeg og er opptatt av, sier Baasmo Christiansen. 

- "Hoggern" var egentlig en litt smalere kunst-film. Den er litt annerledes. Den var ment å være en novellefilm, men ble en spillefilm. Den ble gjort på litt andre måter, med kort opptakstid, lange improvisasjonsscener, et lite team, få skuespillere og en blanding av amatører og profesjonelle. Det var en veldig kul og annerledes måte å jobbe på. Det lå et større ansvar på meg. Men jeg er stolt av filmen, og synes det var kjempekult å jobbe med, sier Baasmo Christiansen. 

- Flaut om ikke "kongen" vinner

Det er for innsatsen som Anders i "Hoggern" Baasmo Christiansen er nominert til beste mannlige skuespiller. I denne kategorien konkurrerer hamarsingen mot "Kongens nei"-kollega Jesper Christiansen (for rollen som Kong Haakon), og Kristoffer Joner i "Hjertestart".  

-  Men for å si det sånn; hvis ikke Jesper Christensen vinner hovedrollen blir det bare flaut tenker jeg. Kongens nei har liksom 12 nominasjoner, og da bør "kongen" selv stikke av med en, sier Baasmo.

"Kongens nei" så langt sett av over 700.000 publikummere på norske kinoer, og fikk hele 12 nominasjoner da nominerte til årets Amanda-priser ble offentliggjort på Filmens Hus i Oslo på tirsdag.  Baasmo Christiansen er nominert i kategorien beste mannlige birolle for rollen som kronprins Olav i filmen. Her konkurrerer han mot Karl Markovics (også fra "Kongens nei"), og amatørskuespillerne Bjarne Syversen og Terje Syversen fra "Hoggern".

- I birolle-feltet er det litt jevnere. Der kan det gå alle veier, men jeg vil tro at Karl Markovics er favoritten. Når jeg vant i fjor ble jeg sett på som litt favoritt, men jeg ser ikke på meg selv som det i år. Men det er veldig stas å bli nominert, og at alle fire filmene jeg har spilt i år har fått nominasjoner, sier Baasmo Christiansen.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.