«Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse», heter det i presentasjonen.

Og:

«Brune er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen.»

Stein og sjiraff

Jon Arne Arnseth har så langt spilt forestillingen 150 ganger, han koser seg fortsatt – og han er utrolig stolt av at forestillingen fikk Heddapris.

– Det var bare helt utrolig, men veldig fortjent, sier Jon Arne.

– Dette er jo en bransjepris, og det betyr jo at bransjen har sett oss – og anerkjent oss.

– Vi har jobbet så hardt og så lenge, og dette er en forestilling hvor alle er avhengig av hverandre. Vi spiller jo flere roller alle sammen, jeg spiller «Atle» og «Svartle», men også tre, stein, skap og seng, for å ta noe. Og sjiraff, en sjiraff «Rune» ser for seg. En herlig jobb som skuespiller, jeg kjeder meg ikke ett sekund.

– Hva tenker du selv at forestillingen handler om?

– Det å miste noen man er glad i, det å takle savn. Og mobbing. Og å ta igjen. Og så handler det om vennskap.

Briljerer

Nominerte til Heddaprisen, klassen for beste barneforestilling var også Teater Innlandets «Jeg er Robin Hood» og «Hamlets pappa er et spøkelse», Teatret Vårt – men det var «Brune», Teater Joker i samarbeid med Akershus Teater, som vant.

I juryens begrunnelse het det blant annet:

«Skuespillerne briljerer som overskuddspregede forvandlingskunstnere. Uanstrengt veksler de mellom ulike roller, og gir i fellesskap fysisk form til en rekke scenografiske elementer og rekvisitter. Språket er tidstypisk og troverdig i en dramatisering basert på den prisbelønte norske barneboka med samme navn, utgitt i 2013.»

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.