Øyvind Berg har vært hovedperson som festivalpoet på Nordisk poesifestival og stått sentralt fra start til mål.

– Jeg tror festivalledelsen trygt kan jobbe videre i de sporene de er, sier han.

– Det er ikke minst helt vesentlig at festivalen holde på sin nordiske profil. En nordisk poesifestival bare skrek etter å bli gjort. Så var det i Hamar det skjedde.

Men ennå gjenstår det en jobb for å feste festivalen enda bedre i lokalmiljøet, mener Øyvind Berg. I år har festivalen hatt enda flere arenaer enn noen gang før å spille på; arrangementer har vært holdt på 10 forskjellige steder, pluss alt som har skjedd i Hamar Teater. Men enda fins det flere muligheter, mener Berg.

– De som står på torget og roper ut sine dikt har vi ikke sett noe til. Og det kan være fruktbart, for da kan det være helt andre typer poesi som framføres.

poesipub

Selv var han kunstnerisk leder på Norsk litteraturfestival på Lillehammer i flere år.

– Noe av det som overrasket, var hvor en kunne finnes samarbeidspartnere, sier han.

– For det gjelder å finne stadig nye arenaer, for å møte et annet publikum. På Lillehammer innførte vi for eksempel festivalpub på Håkons pub. Det var noen av stamkundene som ikke likte tanken, men det gikk seg raskt til. Så kanskje Hamar også bør ha en poesipub?

Øyvind Berg benyttet lørdagen også til å ta en tur på mjøsisen, og oppdaget enda en mulighet til å formidle lyrikk.

– Hva med å skrive dikt i snøen på isen, som kan leses fra stupetårnet? Blir det like fint vær som på denne festivalen, blir det i tillegg hurtigsmeltende dikt.

Ted elsker den

– Festivalen er kjempebra, og jeg elsker den, sier Ted M. Granlund, som deltok på hjemmebane ved flere arrangement.

– Men kanskje kunne festivalen vært pusha enda mer ut? Det hadde vært fint om den var enda mer synlig i bybildet, sier han.

– Jeg er kanskje mer stunt-rettet enn folk flest. Men jeg tror at enda flere utesteder kan brukes til ulike litterære stunt.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00