• OPPE: Hai har åpent.

Det gjelder ikke alle, men mange av dem vi sjekket velger å holde åpent i påsken. Slik skulle det være anledning til å bestille bord på restaurant og ta seg en liten tur ut for å få seg noe i glasset.

Her er lista over serveringsstedene vi sjekket. Nagomi: Åpent, O’Learys: Åpent, Irishman: Åpent, Stortorgets Gjestegiveri: Stengt i påsken, Basarene: Stengt i påsken: Tjuvholmen kro: Åpent hvis det er fint vær, Pizzanini: Åpent hele påsken, Heia Hamar: Åpent hele påsken, Skafferiet: Åpent i påsken, Valuta: Åpent mandag til onsdag, skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag stengt, 2. påskedag, Hos Hai, Brumunddal: Åpent skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag. 2. påskedag stengt.

LES OGSÅ: Går så det griner

Dyrt

Et av stedene som holder stengt, fra kommende søndag og til etter påske er Basarene på Stortorget.

– De som jobber i restaurantbransjen må også ta ut ferie, og vi trenger, som andre, å samle krefter, sier Geir Halvorsen, bestyrer på Basarene.

Og:

– Dessuten er det ekstra dyrt å bemanne en restaurant i en lengre periode med helligdager som påske, sier Halvorsen.

Hos Thore Petter Wang på Tjuvholmen Kro holdes døra på gløtt:

– Er det bra vær, så åpner vi – og tilbyr en enkel servering, sier Thore Petter Wang.

«Å holde stengt i ni dager er ikke akseptabelt og arrogant», het det i et leserbrev i Hamar Arbeiderblad etter påske i fjor. En av avisas lesere hadde prøvd å finne et bord i påsken i forbindelse med en bursdagsfeiring, og var fortvilet.

Påske = fotball

Denne påsken burde det være mulig å finne bord med duk i Hamar.

En annen stor anledning for restaurant- og barbesøk er selvsagt at fotballen ruller i Europa, med europacup, og i England. Sjekk eksempelvis Juventus-Barcelona (11. april), Bayern München-Real Madrid (12. april), Anderlecht-Man.-Utd. (13. april), ikke minst Tottenham-Bournemouth (15. april) og Man.-Utd.-Chelsea (16. april).

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.