• OPPE: Hai har åpent.

Det gjelder ikke alle, men mange av dem vi sjekket velger å holde åpent i påsken. Slik skulle det være anledning til å bestille bord på restaurant og ta seg en liten tur ut for å få seg noe i glasset.

Her er lista over serveringsstedene vi sjekket. Nagomi: Åpent, O’Learys: Åpent, Irishman: Åpent, Stortorgets Gjestegiveri: Stengt i påsken, Basarene: Stengt i påsken: Tjuvholmen kro: Åpent hvis det er fint vær, Pizzanini: Åpent hele påsken, Heia Hamar: Åpent hele påsken, Skafferiet: Åpent i påsken, Valuta: Åpent mandag til onsdag, skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag stengt, 2. påskedag, Hos Hai, Brumunddal: Åpent skjærtorsdag, langfredag, påskeaften, 1. påskedag. 2. påskedag stengt.

LES OGSÅ: Går så det griner

Dyrt

Et av stedene som holder stengt, fra kommende søndag og til etter påske er Basarene på Stortorget.

– De som jobber i restaurantbransjen må også ta ut ferie, og vi trenger, som andre, å samle krefter, sier Geir Halvorsen, bestyrer på Basarene.

Og:

– Dessuten er det ekstra dyrt å bemanne en restaurant i en lengre periode med helligdager som påske, sier Halvorsen.

Hos Thore Petter Wang på Tjuvholmen Kro holdes døra på gløtt:

– Er det bra vær, så åpner vi – og tilbyr en enkel servering, sier Thore Petter Wang.

«Å holde stengt i ni dager er ikke akseptabelt og arrogant», het det i et leserbrev i Hamar Arbeiderblad etter påske i fjor. En av avisas lesere hadde prøvd å finne et bord i påsken i forbindelse med en bursdagsfeiring, og var fortvilet.

Påske = fotball

Denne påsken burde det være mulig å finne bord med duk i Hamar.

En annen stor anledning for restaurant- og barbesøk er selvsagt at fotballen ruller i Europa, med europacup, og i England. Sjekk eksempelvis Juventus-Barcelona (11. april), Bayern München-Real Madrid (12. april), Anderlecht-Man.-Utd. (13. april), ikke minst Tottenham-Bournemouth (15. april) og Man.-Utd.-Chelsea (16. april).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00