Enten man var på vei hjem fra en fuktig kveld på byen, eller man hadde satt vekkeklokka på ulovlig lite, var det riktig valg å møte opp på Hamars famøse, men allikevel svært så anvendelige stupetårn denne lørdagsmorgenen.

Bråvåkning for mange

Den eksperimentelle, og til tider ganske støyete elektronikamusikken er i en litt annen gate enn det forgjengeren Ole Edvard Antonsen serverte i de tidlige morgentimer i fjor. Det hele startet med forsiktige lyder av jungel og vannskvulp, før dynamikken vokste til en voldsom solhyllest med assosiasjoner til Afrikas sletter, i det solen farget himmelen rød. Vekselvis mykt og vart, og til tider en øredøvende disharmonerende gnissing, tok Wesseltoft, hamarsingen Pål «Strangefruit» Nyhus, cellist Katrine Schiøtt og trommeslager Lars Fremmerlid publikum med på en 90 minutters musikalsk vandring mens byen våknet.

– Får håpe de likte det

– Jeg hadde det veldig, veldig fint, sier en fornøyd Bugge Wesseltoft etter konsertens slutt.

– Sånn som vi hadde lagd, og lagde, musikken så jeg for meg at publikum satt og så på at sjøen kom fram i lyset, og at musikken skulle liksom kle det. Vi ville at det ikke skulle være tusen ting hele tiden, men at det var stemninger og rytmer som bygger opp under opplevelsen, mer enn masse temaer og sånt. Jeg liker jo sånn musikk, og så får jeg håper at de som hørte på likte det også, sier Wesseltoft.

Droppet morgenbadet

Soloppgangskonserten ble klekket fram av trompetist og Festspillene i Elverums kunstneriske leder Ole Edvard Antonsen. I likhet med Filharmoni-konserten på Prestegårdsjordet kvelden før, med feil side av Mjøsa som bakteppe, føyer lørdagsmorgenens konsert seg inn en lang rekke av flotte utendørskonserter i distriktet denne sommeren. Den viste også hvor kontrastfylt festivalen er. Det var Antonsen selv som hoppet i det, med både konsert og svalestup i det iskalde vannet i fjor. I år sto han tørrskodd på land og nøt konserten. Han bemerket seg dog at Wesseltoft ikke gjorde reprise av badestuntet.

– Nei, han hoppet ikke. Men så fikk han ikke T-skjorte heller. Jeg har en T-skjorte hvor det står «Jeg har hoppet fra stupetårnet!», ler Antonsen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.