• REKORD: Jan Henrik Knudsen melder om «all time high» for mars måned for Irishman. Foto: Trond Lillebo

Hamars nye store sportsrestaurant O’Learys åpnet i januar. Mange lurte på om 246 seter kunne fylles, og hva ville skje med de andre restaurantene i sentrum?

Les også: Fullt på åpningen av O'Learys

– Vi satte opp et ambisiøst budsjett for O’Learys, men så langt ligger vi førti prosent over det budsjettet, sier hotelldirektør ved First Hotel Victoria Hamar, Trude Oreld.

– Vi startet med et pang, det har stabilisert seg, og det går over all forventning, fortsetter Oreld, som også sier at de vet de nå må jobbe for å holde nivået.

– O’Learys går så det griner. Og Nagomi går så det griner, den også, sier Christian Bobby Vold i Vold Eiendommer.

Han har hele tiden hevdet at Hamar tåler flere nye etableringer på restaurantsiden, at trafikk vil gi økt trafikk – for alle.

Les også: Livlig åpningsfest på Heia Hamar

Rekord

Noen meter unna Nagomi og O’Learys ligger puben Irishman, og sjefen der, Jan Henrik Knudsen, sier at to av årets tre første måneder har vært bedre enn fjorårets – og:

Les også: - For mange restauranter i Hamar

– Mars måned har vært «all time high». Nå hadde vi skøyte-VM, og det hjalp godt, men vi har stabilt godt besøk, sier Knudsen.

På andre siden av gaten for Irishman driver Atle Mathisen byens Pizzanini. Også han melder om ekstraordinært godt besøk:

– Vi hadde en god start på 2016 da vi åpnet vår nye restaurantdel på hjørnet mot Østre Torg, men to av årets tre første måneder har overgått fjoråret, sier Atle Mathisen.

Hai-økning

Hai Hang har flyttet sitt Volum-konsept til CC Stadion og forteller om økt omsetning. Når det gjelder Valuta, så sier han besøket i denne restauranten er omtrent som før.

Sjefen på Basarene, Geir Halvorsen, forteller om fullsatt restaurant de siste to ukene, Remo Martinsen melder om godt besøk på Heia Hamar, og Dag Henning Andersen på Stortorget Gjestegiveri sier han har bedre tall så langt i år enn han hadde i fjor.

– Hamarsingene går ut mer enn tidligere. Og jo flere gode spisesteder, jo flere får gode opplevelser, sier Andersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00