Da billettene til a-ha-konserten i august 2018 ble sluppet på tirsdag ble 8.000 av de 10.000 billettene revet vekk umiddelbart. Det gleder Magne Furuholmen.

– Det er veldig hyggelig at det raser unna med billetter. Og det er veldig hyggelig å spille steder vi ikke har vært før. Hamar har etter hvert blitt et kjent konsertsted, og har jo hatt besøk av både Sting og Elton John nå i det siste. Det er kjempemorsomt å være med å etablere og bygge nye, gode steder for folk å oppleve musikk, sier Furuholmen.

Turnerer med to konsepter

Det verdenskjente norske popbandet, som i utgangspunktet hadde avskjedskonsert i Oslo Spektrum i 2010, er for tiden høyaktuelle med albumet (og DVD-en) «MTV Unplugged–Summer Solstice».

– Vi gjør en liten europeisk turné med Unplugged rett over jul, og i kjølvannet av det har det kommet inn veldig mange forespørsler om turné til sommeren. Så da bestemte vi oss for å sette av sommeren til turnering, og så har det bygget litt på seg i begge ender. Turnéprogrammet forandrer seg litt og vokser fra dag til dag, sier Furuholmen.

Utvider bandet før turneen

«MTV Unplugged–Summer Solstice» er live-opptak fra bandets to konserter på Giske i juni.

– Det var disse to konsertene som var grunnlaget for innspillingen og TV-spesialen, men vi er usikre på om vi skal fortsette med det konseptet framover. Det er sårbare instrumenter som er vanskelig å reise rundt med. Det er på en måte et litt mer krevende format, og med litt lavere temperatur enn ett fullt elektrisk show. Vi tok noen vurderinger på om vi skulle fortsette med den, eller om sommeren skulle feires med trøkk. Vi skal gjøre en del fotballstadion-konserter i England i sommer, og da er det naturligvis full «electric summer» som gjelder, sier Furholmen, og avslutter:

– Vi har utvidet bandet en del på denne Unplugged-turneen, og vi tar med oss en utvidet besetning videre. På Hamar blir det fullt trøkk. Vi kommer og lager godstemning etter beste evne.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.