I et innlegg av Ap-veteran Jan Larsen får HA så hatten passer for vår dekning av bedrifter som permitterer og sier opp ansatte etter skyhøye strømregninger. Sjefredaktøren bes også å avklare sitt forhold til FrP.

En ting er at Jan Larsen ikke synes bedriftsledere og opposisjonspolitikere hører hjemme i HAs spalter.

Men mener han også at fagforeningsfolk ikke skal få fortelle hvordan de opplever konsekvensene av styresmaktenes politikk? Mener han da også at tobarnsmoren Camilla Throndsen som før jul ble permittert for andre gang, og som skal leve på 60 prosent av inntekten sin frem til påske, ikke skal slippe til med sin kritikk?

Det er godt gjort å lese de seks sakene han lister opp, som én (utilstrekkelig) journalistisk vinkling. Hvis han ikke har funnet verken kritiske eller oppklarende spørsmål gjennom én ukes strømsaker, er det fristende å spørre om leselyset også er i sparemodus.

Sylvi Listhaug får – og svarer – på brysomme spørsmål fra HAs journalist, som også setter hennes snuoperasjon etter at partiet hennes satt i regjering og de nye løsningsforslagene i en kontekst.

Kunnskapsløshet eller søkende etter kildens syn leser vi kanskje ulikt. Men interesseløst kan den ikke sies å være, når vi dekker dramatiske kostnadskutt i det lokale næringslivet så å si hver eneste dag.

At en av HAs kommentatorer trekker fram at flere av bedriftene som sist uke måtte la ansatte gå ligger i arbeiderpartikommunen Stange, er et journalistisk mer enn politisk poeng. Partiet styrer Stange kommune og har i år gjort det i 100 strake år. Da er det ikke rart at det føles ekstra vanskelig at avstanden fortoner seg så lang fra regjeringskvartalet og til en trofast og selvhjulpen bastion lenger nord. Men det var ikke dem som arrangerte folkemøte denne gangen.

At en annen fast HA-kommentator, avistegner Oddmund Mikkelsen, supplerer med skarp penn og tydelig bredside, er av uvisse årsaker ikke regnet med i Jan Larsens oversikt. Mener han at lørdagstegningen ikke er en del av avisens dekning?

Til slutt: Mitt forhold til partiet FrP ligner på mitt forhold til andre norske partier – det er profesjonelt. Tips fra deres politikere behandles som tips fra andre. At HA lager journalistikk på noen av dem vi mener er relevante, og fremdeles henviser brorparten til debattspaltene, sier noe om det totale volumet. Og trolig aller mest om hvem som er i opposisjon.

Men heller ikke dét er noe kriterium for å sette dagsorden.

Prøv det gjerne!