Som ivrig bruker av løypenettet fra Vollkoia, reiste jeg dit etter snøfallet natt til mandag for å ta en skitur i det nydelige været.

Løypenettet var under oppkjøring, og alt lå til rette for en fin tur.

Men hva ”møter” meg etter cirka to kilometer av turen? Joda, de flotte skispora helt ødelagt, til og med begge løypene.

Her har det vært en skiløper på tur med to hunder, og den ene tydeligvis uten bånd, for det var svinset både hit i dit i sporene.

Tydelig at det var de firbeinte si løype dette her! Løypene var rett og slett ødelagt for den som kom etter og hadde hatt tanker om den fine turen!

I stedet ble det surmuling og tanker om at går det virkelig an å være så egoistisk og hensynsløs med å la de firbente rett og slett ødelegge skisporene?

De fleste hundeeiere har skjønt at deres firbeinte venn skal gå ved siden av eller midt mellom løypene, og det er jo helt flott.

Disse respekterer andres nytelse av de flotte sporene, og ikke minst løypekjørernes enorme jobb med å gi oss disse fine mulighetene.

Det meste av denne dagens skitur gikk med til å tenke på hvor fin turen kunne vært denne dagen. Og plutselig, da jeg tok ei kort tverrløype på 500 meter, var jeg i Paradis!

Der hadde det gått en skiløper med hund som hadde gått mellom løypene! Humøret steg!

Men, Adam var ikke lenge i Paradis, og ikke jeg heller! For inne på ny løype kom jeg igjen inn på ødelagte spor.

Skulle gjerne sett at dette var et engangstilfelle, men det er det dessverre ikke, og det gjelder ikke bare i løypenettet til Vollkoia.

De hundeeierne som ikke klarer å holde seg til vanlig løypeskikk, har en jobb å gjøre både med seg sjøl og hundene sine.

Løse hunder er heller ikke morsomt å møte på i løypa, og spesielt gjelder dette for smårollinger som flinke foreldre tar med seg ut på ski.

Hundeeiere, ta gjerne med bikkja i skiløypene, men kjære vene, la oss turgåere som er så glad i denne formen for fysisk aktivitet, få bruke løypene slik de er laget av løypekjørerne! Og ikke minst, vis respekt for løypekjørerne og oss brukere.

Anmodningen til enkelte av dere hundeeier; tenk dere om på neste skitur i løyper som i utgangspunktet er kjørt opp for oss tobeinte!

Et sukk og frustrasjon fra en av de mange ivrige brukerne av løypenettet fra Vollkoia.