Det er blitt en merkelig tone i samfunnsdebatten. Noen meninger er lov og er vedtatt skal være akkurat slik. Ingen må opponere for da er det en haug med folk som står klar til å angripe den som mener noe annet.

I den norske kirken er nå homobevegelsen sett på som verdens lys. Fra å være fordømt om en var enslig mor eller homofil til å bli "lyset" vi alle skal vandre under og i antagelig. Solveig Fiske og kirken har ingen regler lenger. Alle skal gjøre og være det de vil uansett. Hvorvidt enslige mødre er blitt akseptert gjenstår å se.

For meg og mange andre var det å elske den man ville helt greit.
Vi var ikke særlig opptatt av hvem som lå med hvem eller hvor. Kirken har også endret standpunkt hva gjelder abort. Alt blir lettere. Eller?

Nå som få av oss gidder å besøke kirkens ulike hus og heller ikke er pålagt å gjøre det så spiller det antagelig ingen rolle. Vi vet jo at det er velferdsstaten som hjelper oss, ikke gud. Og det er på jorda mens vi lever at det er viktig å ha det bra.

Ikke etter døden for ingen kan fortelle oss om hva som da skjer for det vet ingen. Det har jo kirken alltid forsøkt seg på og med mest hell da folk var fattigere og kirkens menn kunne true og pålegge folk det de fant for godt.
Alle fornærmelsene og overgrepene helst mot fattigfolk slik de jeg kom fra opplevde, er ikke glemt det kan jeg forsikre Fiske om. Hun som på nytt mener at hun sitter med sannheten. Og som på nytt mener at den diskuterer vi ikke.

For meg og mange andre var det å kunne elske den man ville en selvfølge. Vi var ikke særlig opptatt av hvem som lå med hvem. Det var totalt uinteressant for meg og oss i motsetning til kirkens menn.

Nå har den norske kirken brått blitt veldig opptatt av normoppløsningen, der ingen regler gjelder. Aktivistene har fått innpass også her.
Jesus er blitt transseksuell eller "transvestitt" som om det fantes for 2.000 år siden.

Ypperstepresten for aktivistene er blitt skuespiller på sine gamle dager.Teksten er ingen åpenbar intellektuell forfatterprestasjon for det viktigste var å vise seg fram på en av mange arenaer. Aktivistene spiller opp med sitt nyspråk og "nytolkninger" av biologien som nesten ingen motstand møter som om det går an å endre fysiske lover og biologi.

For egen del er kirken enda mindre aktuell enn noen gang med sin normløshet der alt plutselig går an og alt er lov.

Jeg er ikke og har aldri vært religiøs og ser hvordan regler går i oppløsning, hvordan staten kaster millioner etter de som oppsøker ungene våre i barnehager og skoler. Målet er å fortelle dem at de bør "skifte kjønn" dersom de oppfører seg litt annerledes enn det biologiske kjønnet de er.

Kirken bryr seg ikke. Jeg gremmes.