SE EN FORSMAK ØVERST I SAKEN:

Miles Gendron fikk kontrakt for å spille hockey i Storhamar i høst, og kona Jackie og hunden Puck ble med til Norge. De to har bodd 98 dager i Norge når den første søndagen i advent ringes inn, og nå er det duket for deres første jul i Norge.

– Gjennom disse 24 dagene før jul skal vi feire som nordmenn, sier Miles.

I løpet av disse dagene skal de gjennomføre juleutfordringer, teste nytt og tradisjonelt godterier og gjøre den ultimate juletesten sett med en hamarsings øyne.

– Norge har vært så fantastiske så langt, og vi gleder oss til å prøve det norske julegodteriet og all den tradisjonelle julematen, forteller Jackie.

Hver dag før jul legges det ut en ny video på h-a.no, og på slutten av videoen kommer et spørsmål som du kan svare på. Svarer du rett på spørsmålet er du med i trekningen av en premie.

Følges av titusenvis

I høst pakket paret sammen tingene sine og solgte huset i Massachusetts i USA, for å flytte til Norge. Da visste de ikke hva de skulle forvente, forteller Jackie.

– Det var et kjempestort kultursjokk, nei da, bare tuller. Vi liker oss veldig godt her, og vi er så glad for alt Norge har gitt oss, sier hun.

Jackie har siden paret flyttet til Norge daglig delt glimt fra møtet med Norge og den nye hverdagen her, på TikTok. Der følges hun av nesten 60.000, og den mest sette videoen er sett av 2,2 millioner på det sosiale mediet. I kommentarfeltene har hun fått oppfordringer om ting de bør teste, gjøre eller besøke på Hedmarken.

– Det er veldig gøy, har Jackie tidligere sagt til Hamar Arbeiderblad.

Første desember åpnes første luke, følg med på h-a.no.