• Falchetto.
  • Vajra.
  • Perrin.

Her er to gode viner til jordbær, og en til Cantaloupe-melonen. De er klassikere alle tre, men i basis er det fortsatt ingen som tar opp konkurransen.

Il Falchetto Brachetto d’Acqui 2016

Piemonte 4592301, kr. 150

Terningkast: 6

Norske jordbær kan være så gode at de helst ikke skal ha noe som helst annet tilbehør enn å strø litt sukker over. Men det finnes likevel muligheter til å utvide smaken. Og den aller beste må være en Brachetto fra Piemonte. Den er rød og søt, perlende med fint skum, alkoholsvak (6 prosent), saftig og innbydende for den som liker det søtt. Hva med å variere jordbærsollen ved å helle over et par skjeer Brachetto i stedet for fløte, og du har verdens beste bærdessert for voksne.

Vajra Moscato d’Asti 2015

Piemonte 4666901, kr.125

Terningkast: 5

Moscato d’Asti er også en deilig vin til bærdesserter. Knallsøt denne også, men god fruktighet på smak og en fin liten syresnert. Bare 5,5 prosent alkohol, og stort mer bør det egentlig ikke være når den finstemte jordbærsmaken også skal få rom.

Perrin Muscat Beaumes de Venise

Beaumes de Venise, Rhone 9912701, kr. 289,90

Terningkast: 6

En søt sterkvin som er altfor kraftig til jordbær, men til melon-dessert er den ypperlig. Velg en Cantaloupe-melon, del den i to, ta ut frøene og hell i litt Beaumes de Venise, så den halve melonen blir som et glass. Så spiser du melonen og muscat med skje. Prøv muscaten også til multekremen litt lenger utpå sommeren.


Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00