• Marc.
  • Loimer.
  • Weingut.

Men nå presenterer polet i Hamar et fint lite utvalg fra bestillingslista. Her er tre godbiter for den som har sans for å la seg overraske og er nysgjerrig på det litt kuriøse.

Marc Kreydenweiss Pinot Boir 2016

Alsace 7808401, kr 209,90

Terningkast: 6

Alsace er mest kjent for hvitvinene sine, men denne deilige Pinot Noir-en viser at spekteret er langt videre. Kirsebærpreget duft, flott fruktighet, fast og fin. En deilig vin til buffeter, og ikke minst med tanke på julebordene som venter i det ikke altfor fjerne. Polet på Hamar er en av åtte butikker som har tatt den inn.

Loimer Langenlois Pinot Noir 2013

Niederösterreich 4871301, kr. 249

Terningkast: 5

Artig start; vinen er utstyrt med noe såpass sjelden som en ganske lekker glasskork. Aromatisk, på grensen til det parfymerte. Kirsebærpreget, saftig og innbydende. Et litt forstyrrende sødmepreg, men det ødelegger ikke for femmeren. Hva med å gjøre et forsøk med rype?

Weingut Bründlmayer Zweigelt 2015

Niederösterreich 7809501, kr 175

Terningkast: 4

En deilig vin med røde frukter på duft, bløt og i flott balanse. Gjerne til høstens første lammemåltid. Hamar er faktisk foreløpig den eneste butikken i landet som har den i hylla.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.