• Georg Breuer.
  • Loppa.
  • Pietro.

For visst drikker vi stadig mer rosévin for hvert år her til lands. Men det er også en vin som litt væravhengig. For rosé er klart best egnet til sommerens terrasseliv, og ikke minst til sommerens buffeter. For de beste roséene er også anvendelige matviner. Her er tre gode kjøp, en fra Rheingau og to fra Piemonte, i tre prisklasser, men alle gir mye for penga.

Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2016

Rheingau, Tyskland 2044001, kr 154,90

Terningkast: 5

En gjennomført delikat sommervin, blomsterlig og med innbydende bærpreg på duft. Flott balanse, saftig men også fast og deilig friskhet. Fin hyggevin alene, men også en flott matvin, gjerne til lyst kjøtt.

Ioppa Colline Novaresi Nebbiolo Rusin 2016

Piemonte, Italia 9747601, kr 135

Terningkast: 6

En svært prisgunstig rosé, som er blitt en sommerfavoritt hos mange. Bringebær, ripspreg og fersken på duft, veldig frisk med fin syre. Lett, ung og leken, bløt med litt sødme. Fungerer til lette sommerretter, men er også utrolig god helt alene.

Pietro Cassina Coste della Sesia Rosa Rosarum 2016

Piemonte, Italia 7353601, kr 199,90

Terningkast: 6

En mer sammensatt rosé, med et langt større smaksbilde og mer kraft i forhold til Ioppa-en. Både elegant og spenstig, flott strukturert, Koster litt, men så er det da også en flott rosé. Bestillingsvare, men er tatt inn i Hamar.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.