• La selva.
  • Dogajalo.
  • Weinert.

Her er tre gode kjøp – to fra Toscana og en sikker vinner fra Mendoza, nå i nye årganger.

La Selva Maremma

Toscana 7605606, kr. 449,50 (300 cl)

Terningkast: 4

En sympatisk boksvin til grillmaten, duft av røde frukter, saftig, myk og bløt med lett sødme. Ukomplisert og lett å like. Kan gjerne bli en av sommerens vinnere til grillmaten.

Carpineto Dogajolo Rosso 2015

Toscana 1788401, kr. 139,90

Terningkast: 5

En veldig god allrounder, som fungerer like godt som hyggevin som til lettere grillmat – svin, kalkun og fisk. Den er foreslått til grillspidd, svin og smørdampede grønnsaker, og det høres ut som en ypperlig idé. Saftig, myk og leskende, fine tanniner. Om en skulle snakke om en rød sommervin, er denne et godt eksempel. Og et morsomt navn; Dogajalo kommer av det italienske ordet for stav, som tønnene er laget av.

Weinert Carrascal 2013

Mendoza, Argentina 3240401, kr. 159,90

Terningkast: 5

En favoritt hos mange når grillen skal tas fram, og nå i ny utgave. Mørke bær med god grunn. Fin fylde, bra friskhet, harmonisk og godt strukturert. Det er en vin som stadig er blitt framhevet som en av toppene i sin prisklasse, og er fortsatt et svært gunstig kjøp når en går etter rendyrket kjøttvin.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.