God og karakteristisk Champagne til under 250 kroner – det er det god grunn til å ta med seg hematt. For da trenger det ikke engang være den helt store anledningen for å unne seg en flaske Champagne. Her er tre flasker som alle ble lansert på det siste nyhetsslippet. Og alle er verdt penga.

Philizot & Fils Brut numéro 3

VIN_philizon_kopier

Champagne 10132001, kr 233,40 kroner

En frisk og spenstig Champagne til en hyggelig pris – dette er rundens vinner. Herlig friskhet, god syrlighet, flott balanse mellom et spennende mineralsk preg, fin fruktighet, god mykhet og pen fylde. En anvendelig vin til lette sommerretter, men kanskje aller mest til aperitiff og småmat. Dessuten viste det seg at den egnet seg særdeles godt da Frankrike vant VM-finalen i fotball. Men akkurat det var ikke planlagt som bruksområde.

Diane De Chappotin Réserve Brut

VIN_Chappotin_kopier

Champagne 10149701, kr 234,50

Også denne er en svært prisgunstig Champagne, med mange likhetstrekk med den foregående. Bløt, myk og eplepreget, men også fast og god i grepet og med fin fylde.

De Moncel Brut

Champagne 10205601, Kr. 235,40

En åpen og lett tilgjengelig Champagne, bløt og lett å like. Utfordringen er en stil med noe mer markant sødme enn de to foregående. Men for dem som liker det kan dette bli en favoritt blant de rimeligste Champagne-variantene.

VIN_Moncel_Kopi

Philizot: Terningkast: 6

Diane: Terningkast: 5

Moncel: Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.