• Lavantureux.
  • Topf.
  • The Crossings.

Her er tre alternativer i det ganske hyggelige prissjiktet; en Petit Chablis, en Grüner Veltliner og en australsk Sauvignon Blanc, alle i nye årganger.

Lavantureux Petit Chablis 2016

Chablis 592101, kr 169,90

Terningkast: 5

Roland Lavantureux er en topp-produsent i Chablis, med viner i hele spekteret, der også en ganske enkel og frisk Petit Chablis har mye å by på sommerstid. Deilig kombinasjon av det fruktige og mineralske, syrefrisk og med overraskende bra fylde. Mye vin for penga; ligger tett opptil sekseren.

Topf Grüner Veltliner Strassertal 2016

Kamptal, Østerrike 9764701, kr 139,90

Terningkast: 5

En deilig sommervin fra Weingut Johann Topf, som er blitt en favoritt hos mange, og spesielt med skalldyr på bordet. Et utrolig delikat lett blomsterlig preg på duft, kombinert med noe fersken og eple. Et mineralske grunnpreg og god syre bidrar til en lett sitrende spenning.

The Crossings Sauvignon Blanc 2016

Marlborough, New Zealand 316301, kr 139,90

Terningkast: 4

Saftig, enkel og lettdrikkelig newzealandsk sommervin til en hyggelig pris. Duft av sitrus, stikkelsbær og urter. Fruktig, bløt og rund, med bra syre. En deilig alenevin, eller til en lett salat.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.