• Biokult.
  • Seven Deadly Zins.
  • Mercurey.

Se hva vi fant.

Biokult Pet Nat 2016

Niederösterreich, Østerrike 7480801, kr 149,90

Terningkast: 5

Pet Nat er en forkortelse for det som på fransk kalles Pétillant naturell, det vil si naturlig perlende vin. Denne vinen ble tidligere i år spådd en framtid som sommerens kuleste vin, og det er flere nye i julislippet. Fra Biokult kommer en deilig perlende rosé, lett parfymert, forfriskende og sjarmerende. Bra fruktighet og fin friskhet. Mest egnet til fingermat av det lett salte slaget. Det negative er at flaskene er utstyrt med en slags bruskork, som smeller som et metallisk børseskudd når du åpner.

7 Deadly Zins

California 9228101, kr 195

Terningkast: 5

Overgangen er stor fra en lystig Pet Nat til denne ganske heftige Zinfandelen. Duft av mørke bær, kraftfull og bra med tanniner. En vin som tåler de mer brutale smakene på grillen. Det er ikke så ofte at californiske viner trekkes fram i denne spalten, men noen ganger er det på sin plass.

Juillot Mercurey Clos Tonnerre Premier Cru 2013

Mercurey 288701, kr 250

Terningkast: 5

En Bourgogne-vin som mange kanskje kjenner fra før. La gå at røde burgundere ikke er typiske sommerviner, men denne er et godt eksempel på at det kan fungere det også. Ganske leskende, fin balanse, gjerne til lette kjøttretter på grillen. Deilig å ane burgunderens diskrete eleganse selv i en prisklasse som er relativt overkommelig.


Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.