Det var tirsdag ettermiddag da snøen lavet ned, og alt var tungt og kjett. Akkurat da var tiden inne til å vekke drømmen om en sommer til live. Sicilia for eksempel, kunne ikke det vært varmt og deilig? Her er tre herlige sommerlige rødviner som gir stoff å drømme av.

Judeka Vittoria Frappato 2017

Sicilia 1412501, kr 169,90

Polet i Hamar er et av de ganske få som har tatt inn denne sicilianeren, med feriestemning i hver dråpe; leskende, med flott fruktighet, og sommer i sikte. Det er den klart beste av de tre; Bløt og innbydende, fast i grepet, gjerne med lam eller pasta på tallerkenen. Alle tre vinene denne uka er for øvrig laget på Frappato-druen – gjerne kalt Sicilias svar på Pinot noir. Det er en drue som gir leskende, bløte viner, og ikke minst svært matvennlige.

Melovivo Frappato 2016

Sicilia 8357901, kr 170

En deilig sommervin dette også, saftig, bra balansert, god fruktighet. Bløt men likevel ganske fast, frisk og fin. Den kunne gjerne hatt enda bedre trøkk; i forhold til den foregående blir den litt reservert. Men det er en deilig vin dette også.

Baglio di Pianetto Frappato 2016

Sicilia 10440401, kr 169,9

Har mye til felles med den foregående. Fint bærpreg og fin fruktighet, lett å like. På den enkle siden, og litt høy pris, men redder seg på et sympatisk grunnpreg, god balanse og et innbydende blomsterpreg. Akkurat nå inviterer den til et særs trivelig følge en hustrig vinterkveld.

Judeka: Terningkast: 6

Melovivo: Terningkast: 5

Baglio: Terningkast: 4

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.