I hele sommer er det rosé og hvitt som har dominert vinkjøpene. Nå nærmer det seg tid for den høstlige rødvinen. Da er det ekstra spennende å starte med de litt mer ukjente vinene. Her er tre røde fra Sør-Frankrike som alle er fra bestillingsutvalget, men som er tatt inn på polet i Hamar. Og alle tre er som skapt for overgangen til mer høstlige kvelder og måltider.

Dom. Sainte Croix Le Fournas 2015

Corbieres 5129501, kr 177,90

En deilig høstvin som understreker at det er ny sesong på gang. Fyldig og rund med godt bærpreg, fast og fin, ganske så kraftig med et litt røft grunnpreg. Fungerer til rødt kjøtt på grillen, men enda mer brukende når de høstlige måltidene og lammesesongen tar til. Den beste av ukas tre, særpreget og godt utviklet.

Secret de Lunès Carignan Vieilles Vignes 2016

Languedoc-Roussillon 7763401, kr 159,90

En artig vin dette, fruktig, saftig og leskende med bra fylde og fin syre. Søte frukter på duft, kirsebær, plommer og lakris er assosiasjoner som lett gjør seg gjeldende.

Alliance Minervois Naturallis 2013

Minervois la Liviniere 1833301, kr 159,90

Hørt om betegnelsen Minervois la Liviniere før? Dette er gjerne framhevet som et av de beste områdene i Minervois i Languedoc-Roussillon, basert på i hovedsak Syrah-druen. Jordlige toner og noe røykpreg på duft, myk og smidig. Ganske dempet i uttrykket, men fin balanse. Scorer på prisen; det er mange gode kjøp å gjøre i Languedoc, og ukas utvalgte er tre av dem.

Sainte Croix: Terningkast: 6

Secret de Lunes: Terningkast: 5

Alliance: Terningkast: 5

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00